Mancarea si moda nu sunt chiar atat de diferite. In ambele exista tendinte, ambele isi schimba preferintele in functie de sezon. Care sunt tendintele sanatoase de anul acesta si ce trebuie scos din frigider va spun imediat. Moda gastronomica in 2013 se creioneaza imediat. Lupta pentru salata Cumva oamenii au ajuns la saturatie tot mancand salata iceberg si s-au orientat spre kale, o planta cu un continut mare de calciu si sulf, care impreuna sunt perfecte pentru intarirea si construirea oaselor, dar si ca un pansament pentru sistemul digestiv. E un fel de spanac pe steroizi, daca vreti. O cana de kale contine 36 de calorii, 5 grame de fibre si 15% din necesarul zilnic de calciu si vitamina B6. In plus iti asigura necesarul zilnic total de vitamina A,C si K. Kale-ul contine sulforaphane in special cand este taiata in fasii pentru salata, aceasta substanta avand proprietatea de a lupta contra cancerului. Adio indulcitori, salut miere E timpul sa renuntati la indulcitorii artificiali. Aruncati micile pastile colorate care promit ca nu va ingrasa. Studiile arata contrariul. Indulcitorii artificiali sunt legati de cresterea in greutate si exact asta nu iti doresti acum. E timpul sa ne intoarcem la natura, in cazul de fata la miere. O lingurita de miere contine 64 de calorii iar organismul se va bucura pe langa gust, de antioxidantii pe care ii contine. Mierea are capacitatea de a stimula digestia, de a activa circulatia sangelui, fapt care contribuie la mobilizarea depozitelor adipoase, mai ales din zona abdomenului. In plus este un excelent diuretic, fapt care recomanda mierea in dieta. Incearca snackurile naturale E timpul sa devenim atenti la ce mancam. Daca vezi un ingredient a carui denumire e greu de pronuntat, mai bine nu mananci. Moda gastronomica in 2013 merge pe natural. Cauta snackuri facute cu ingrediente naturale. Citeste cu grija etichetele si stai departe de alimentele procesate. Organismul tau are nevoie de alimente naturale nu de fast-food, scrie Huffingtonpost.