Intr-una din iesirile mele la restaurant am avut surpriza sa gasesc intr-un meniu budinca de seminte de chia. Suna bizar, asa ca mi-am luat. Si mi-a placut destul de mult cat sa ma apuc sa replic ce am gustat. Budinca de chia, fata de o prajitura normala, este foarte usoara, nu ingrasa si, cel mai important, este foarte sanatoasa. Semintele de chia te ajuta sa slabesti, contin antioxidanti, fier, calciu, omega 3, si, mai ales, sunt o sursa generoasa de proteine. Cum se face budinca? Ingrediente: – 4-5 linguri de seminte de chia; – un varf de lingurita de scortisoara; – lapte de soia cu vanilie (il gasiti in orice supermarket); – un varf de lingurita de ghimbir pisat; – o lingurita zahar brun, daca va plac deserturile mai dulci. – capsuni sau o banana; Se pun semintele de chia intr-un bol cu o cana de lapte de soia, ideea e sa acopere destul de mult semintele, si se amesteca pana cand se transforma intr-o gelatina. Celelalte ingrediente se baga in blender, iar pasta rezultata se amesteca cu semintele de chia. Dupa ce faceti astea, bagati budinca la frigider si asteptati cam o ora. Exista si varianta fara blender: amestecati semintele de chia cu scortisoara, laptele si vanilia, bagati toata combinatia asta in frigider, dupa care ornati-o cu capsuni, banane sau ce fructe aveti prin casa. Sunt bune si merele. Laptele de soia poate fi inlocuit si cu lapte de migdale sau lapte de cocos. Ghimbirul si scortisoara sunt optionale. Pofta buna! Ca sa va faceti o idee despre cum se prepara budinca de chia in timp real, urmariti filmuletul de mai jos.