Dovlecei la gratar cu branza

Dovlecei la gratar cu branza

 

Iesitul la iarba verde, la gratar, nu trebuie sa fie un chin pentru dieta., cu mici ci cefe de porc. La fel de bine putem sa pregatim feluri delicioase de mancare la gartar, si din ingrediente mai putin calorice si sanatoase. Iata una din retetele mele, din categoria retete cu dovlecei.

 

  • 2 dovlecei mici si fragezi
  • 1 rulou  branza de capra a la Provence
  • 1-2 fire usturoi verde
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1-2 ciorchine de rosii cherry
  • paine, salvie (optional)
  • sare, piper dupa gust

 

Spalam bine dovleceii si le taiem capetele. Nu trebuie curatati de coaja pentru ca sunt foarte fragezi. Ii taiem in felii groase cam de 2-3 cm. taiem si ruloul de branza in felii groase tot cam de 2 cm. pe care le asezam deasupra feliilor de dovlecei. Stropim (sau pulverizam) cu putin ulei de masline extravirgin apoi presaram cu usturiu verde taiat marunt. Asezam pe gratar (jar, fara foc) pentru aproximativ 2-3 minute. Langa dovlecei, pe gratar asezam si rosiile cherii spalate, asa cu tot cu ciorchine si le lasam tot 2-3 minute. Servim cu paine prajita pe gratar si aromata cu salvie.. Delicios! 

 

100 de g de dovlecei la gratar cu branza contin:  260 g calorii,  20 g proteine, 12 g lipide si 2 g carbohidrati.

Pofta buna!