Povestea chinezului care si-a tapetat balconul cu bacon

Povestea chinezului care si-a tapetat balconul cu bacon

Draperia din bacon se misca usor in bataia vantului care adie in fata balconului din orasul Wuhan. Bucatile se lovesc intre ele emanand o aroma puternica de carne. Acolo locuieste un chinez care s-a gandit sa prepare bacon dupa varianta traditionala. Mai exact tine carnea la soare in loc sa o afume, asa cum se procedeaza in varianta europeana.

De ce acum ? Explicatia este simpla. In China ianuarie este luna in care baconul este suspendat si expus razelor solare pentru a fi gata si a ramane conservat pana la consum.

Pozele au facut valuri pe Weibo, cea mai populara retea de socializare din China, iar oamenii au inceput sa se intrebe daca au de-a face cu o persoana usor bolnava mintal sau cu un traficant de bacon – in caz ca exista asa ceva.
 
 
Toate discutiile despre chinezul care si-a tapetat balconul cu bacon s-au strans in tagul  #NouveauRicheBaconDrier si asa au ajuns sa in presa americana.
 

In caz ca ti-am facut pofta, afla ca poti sa iti faci rapid un sandwich cu bacon si ou pe care sa il mananci dimineata.

Bacon cu aroma de smog

 
Fox News a descris balconul tapetat cu bacon si se intreaba cum de poate acesta sa lase carnea la uscat intr-o atmosfera atat de poluata, cum e cea din Asia. Smogul aici depaseste orice limita de siguranta, dupa cum puteti verifica aici.
 
 

De ce si-a tapetat balconul cu bacon

 

Balconul tapetat cu bacon exista nu pentru a face deliciul amatorilor de chestii tari. Chinezul care a pus la uscat toate bucatile de carne are un restaurant la parterul blocului. Este un restaurant in care foloseste alimente din productie proprie asa ca e de inteles cum a aparut baconul in bataia smogului.
 
Ma intreb daca nu se inspira si spaniolii din exemplul Asiatic. Ce bine ar fi sa se gaseasca un balcon tapetat cu deliciosul Jambon pe o strada ascunsa din Barcelona,