Somon cu susan

Somon cu susan

Dupa o zi plina de nazbatii la birou, numai chef de pregatit cina nu ne mai ramane. Unde mai pui ca avem pretentia la ceva sanatos, la care copiii sa nu strambe din nas, dar care sa-i sature si pe cei mari? O intreaga aventura!

Ei bine, exista sute de retete care sunt gata in mai putin de 15 minute, iar printre ele putem piguli si unele cu adevarat apetisante si nutritive. Suna aproape imposibil, insa mancatul sanatos nu trebuie sa fie neaparat complicat sau consumator de timp. Trebuie doar sa nu uitam ca avem nevoie de proteine la fiecare masa, dar si de legume verzi. Astfel, la indemana ne sunt foarte multe optiune, iar astazi vom pregati un somon delicios, care poate fi servit seara la cina sau in cadrul unui pranz light. 

Citeste si Cum se mananca rucola, o garnitura mai mult decat potrivita

Ingrediente:

  • 500g somon file
  • o lingurita ulei de susan
  • un varf de cutit de piper
  • o lingura de susan
  • o lingurita de ghimbir uscat pisat

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 200 C si ungeti o tava cu putin ulei
  2. Tapetati somonul cu un servetel uscat. Ungeti-l cu uleiul de susan
  3. Amestecati toate ingredientele uscate si presatati-le pe ambele parti ale pestelui
  4. Puneti la cumptor timp de 10-15 minute

Cat sta somonul la cuptor, aveti timp sa aruncati niste rucola in zeama de lamaie si sa taiati cateva felii de rosii. Astfel, aveti si garnitura gata la timp. Ce ziceti de asta?