Cum se mananca rucola

Cum se mananca rucola

Este foarte buna, dar cum se mananca rucola? In Brazilia, rucola, care este foarte populara, se mananca cruda, cu rosii uscate si branza. Italienilor le place sa caleasca rucola si sa o foloseasca la garnituri, dar si ei o adauga in orice fel de salata. Desi cel mai des se serveste cruda, mai ales ca o poti amesteca cu salata sau servi ca decoratiune, rucola calita se adauga la multe preparate, aducandu-le acea savoare piperata, unica. Rucola calita seamana putin cu spanacul cait la consistenta, in schimb gustul devine si mai intens. Pentru fripturi la gratar, o frunza de rucola asezata pe carne o va condimenta subtil.

Frunzele mai mici de rucola sunt mai putin puternice ca gust si mai fragede, asa ca se folosesc pentru salate. Cele mai mari si mai verzi sunt mai bune pentru calit, deoarece au mai multa aroma de lasat. Rucola se inmoaie tare atunci cand e calita asa ca frunzele prea mici s-ar topi.

Rucola in orice

Din cauza aromei lor tari, frunzele de rucola pot fi folosite in mancaruri care sunt gatite timp indelungat, sau calite foarte putin si servite ca garnitura, in dressing de lamaie. Se pot adauga oricarui fel de salata, cantitatea stabilind daca salata va fi mai condimentata sau mai putin. Folositi-le si ca adaos la supa (odata cu leusteanul), sau in orice fel ati gati spanacul (rulouri cu rucola, panini cu rucola, omleta cu rucola etc.)

Nu amestecati rucola cu otet!

Atentie: rucola se potriveste cel mai bine cu dressingurile pe baza de lamaie si ulei de masline. Otetul, chiar si cel balsamic, o opareste si o oxideaza. Tp pentru un dressing perfect pentru rucola: cateva picaturi de miere. Rucola se poate marunti, alaturi de busuioc, intr-un sos pentru carne caramelizat cu miere, lamaie si ulei de masline. Italienii sunt innebuniti dupa rucola in paste, atata ca decoratiune, cat si ca potentiator de aroma. Exista si retete de paste cu rucola, care sunt delicioase si perfecte in curele de slabire.

Rucolino

In zona golfului Napoli, din rucola se prepara o bautura alcoolica digestiva numita rucolino, care se bea in cantitati mici dupa masa. Are un gust usor amarui care dispare repede.