Ti s-a intamplat sa stai intr-un loc aglomerat si dintr-odata sa miroasa extrem de urat? Ti s-a intamplat sa descoperi cu stupoare ca duhoarea este emanata chiar de tine, desi nu ai fost la sala si ai facut dus dimineata, inainte sa pleci de acasa? De vina pentru mirosul greu este meniul tau. Exista anumite alimente care te fac sa mirosi urat, oricat de mult te-ai spala si ai folosi parfum. Mancarea iti afecteaza direct mirosul pielii, nu doar respiratia. Daca ai un interviu, o intalnire importanta sau pur si simplu vrei sa iesi in oras, ai grija sa nu mananci urmatoarele 3 alimente. 1. Carne rosie In 2006 cercetatorii cehi au adunat mostre de transpiratie de la barbati carnivori si de la vegetarieni. Au rugat apoi un grup de femei sa spuna ce cred despre aceste mirosuri si, de departe, castigatori la capitolul miros atractiv au iesit vegetarienii. Afla de ce e carnea rosie un aliment controversat. Cum pot ajunge carnivorii in categoria barbatilor al caror miros atrage femeile ca mustele? Cercetatorii cehi sugereaza carnivorilor sa renunte la carnea rosie si sa o inlocuiasca cu fructe de mare si legume. Scapa de mirosul de transpiratie cu produse naturiste! 2. Curry Cand umbli pe strazile din Bombay mirosul de curry te urmeaza peste tot si vine chiar de la tine daca ai mancat ceva specific. Greu de crezut ca nu te-ai aruncat intr-o portie de Chana Masala sau Garam Masala – orice, numai sa aiba curry. Aroma condimentului cu pricina este atat de intensa incat, chiar daca l-ai mancat in urma cu trei zile, tot se mai simte pentru ca ti-a intrat in pori. Gustul e fantastic, mirosul pe care il emana pielea devoratorului de curry e aproape respingator. Daca tii sa mananci condimente asiatice, incearca felurile de mancare in care se foloseste cardamon. Este o planta ruda cu ghimbirul, care nu te face de rusine in public. 3. Usturoi Mirosul de ustoroi nu tine doar strigoii departe, tine la distanta chiar si persoanele cu nasul infundat. Mirosi de la o posta daca ai mancat usturoi si totul este cauzat de substantele care se descompun in organism, in momentul in care ai mancat chiar si cel mai mic catel posibil de ustoroi. Vinovat de mirosul nesuferit este alil-metil-sulfit-ul, pe scurt AMS. Substanta nu poate fi descompus in timpul digestiei, fiind eliberata de organism doar prin respiratie si transpiratie. Din fericire, oamenii de stiinta americani au descoperit ca un pahar cu lapte servit in timpul mesei, contracareaza eficient mirosul “antisocial” al usturoiului.