Cel mai mare obstacol intr-o cura de slabire este tentatia de a rontai ceva bun. Din cand in cand calci stramb ca sa iti alinti papilele cu ceva dulce sau sarat, dar intotdeauna interzis. Problema nu este ca mai cazi in pacatul prajiturelelor, ci ca daca nu tii o evidenta, caloriile se aduna pe nesimtite. Obiceiul zilnic care te ajuta sa slabesti nu are legatura cu mancatul efectiv, are legatura cu tinerea unei evidente a derapajelor pe care le faci in dieta. Afla ce faci cand nu mai reusesti sa slabesti. E un obicei care a ajutat multe persoane sa slabeasca. Daca ti-e greu sa ai la tine permanent un jurnal, tine evidenta pe telefon. Exista o multitudine de aplicatii care te ajuta sa calculezi caloriile: MyFitnessPall, Fitbit, Fitocracy, Lose It si multele altele pe care le puteti gasi aici. Cand te angajezi la o asa munca trebuie sa respecti niste reguli Prima este sa nu te minti singura. In jurnal nu e loc decat de sinceritate, altfel nu e deloc eficient sa tii unul. Daca vei uita sa mentionezi burgerul mancat pe fuga intr-o zi ploioasa, nu stiu cum vei reusi sa iti urmaresti traseul. Scopul intregii aventuri este sa iti dai seama de obiceiurile pe care le ai si sa te orientezi spre un regim de viata sanatos. Selecteaza informatiile atunci cand scrii. De exemplu, daca vrei sa slabesti trebuie sa te concentrezi pe aportul zilnic de calorii si sa-l notezi in jurnal. Daca incerci sa iti dai seama la ce esti alergica, atunci trebuie sa scrii ingredientele din meniul zilnic. Nu uita sa scrii si ce exercitii faci la sala. In jurnalul de dieta trebuie sa mentionezi si momentele din zi in care simti nevoia de ceva dulce sau de ceva sarat. Aceste dorinte, mai ales daca se repeta constant mai multe zile la rand, sunt un semn care arata anumite dezechilibre din viata de zi cu zi pe care, daca le constientizezi le poti corecta usor. Pofta de zahar este un indiciu ca esti obosita sau ca micul dejun a fost insuficient. Pofta pentru ceva sarat indica ca esti deshidratata. In jurnalul de dieta trebuie sa treci si ora la care mananci. O sa poti controla in acest fel nevoile nutritionale ale organismului si o sa-ti fie mai usor sa vezi care este momentul din zi in care mesele aduc cel mai mare aport caloric. Senzatia de foame este apreciata pe o scara de la unu la cinci. Conform Asociatiei Americane a Nutritiei sanatoase cinci este echivalentul pentru un stomac plin, iar unu pentru „foame de lup”. Ideal este sa nu ajungi niciodata in situatia unu sau cinci. Mananca cand simti ca foamea este la nivelul doi si nu depasi niciodata nivelul trei-patru al satietatii.