Daca iti place sa gusti mereu ceva nou, astazi iti punem pe farfurie fructul de guava. Are multe vitamine, asigura functionarea normala a inimii si reduce riscul imbolnavirii de cancer. In plus, are un gust asemanator cu un amestec intre pepeni, capsuni, banane si pere. Fructul de guava este bogat in vitaminele A, B2, B3 si C (de cinci ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata), calciu, potasiu, fier si fosfor, fibre solubile, acid nicotinic si fosfor. Este recomandat in special persoanelor care sufera de afectiuni cardio-vasculare, digestive si ale sistemului imunitar. Reduce colesterolul, combate constipatia, are efect antibacterian si ajuta la pastrarea elasticitatii pielii. Daca te-am convins sa incerci, cauta fructul de guava in magazine. Arata ca un mar sau o para, coaja verde-galbuie si miez portocaliu spre roz. Sunt mai multe feluri de guava, dar tine cont ca un fruct normal masoara aproximativ 5 centimetri. Cumpara fructul de guava verde si lasa-l sa se coaca acasa, ca un avocado. Trebuie sa aiba coaja placuta la atingere si care sa nu aiba pete, sa fie destul de moale. Fructul de guava se coace in mod natural in fructiera, la temperatura camerei, sau chiar in cutie pentru legume din frigider. Daca vrei sa grabesti procesul de coacere, tine fructul de guava intr-o punga de hartie impreuna cu o banana. Poti sa mananci fructul de guava crud, inmuiat in sos de soia sau peste care ai presarat un praf de sare, piper si ardei rosu sau poti sa le adugi in clatite, in salate (chiar si de legume) sau in orice desert. Cel mai recomandat este sa-l consumi proaspat, insa poti sa faci gemuri si jeleuri din fructele de guava sau incearca sa faci un sos de guave care sa-l inlocuiasca pe cel de rosii. Pregateste-ti un ceai exotic din acest fruct sau adauga felii de guava in shake-urile de fructe. Trebuie sa stii ca 100 de grame de guave contin 68 de calorii, 14,3 carbohidrati, 2,6 proteine si 5,4 fibre.