Tarta cu rosii si branza de capra

Tarta cu rosii si branza de capra

Rosiile din gradina sunt atat de gustoase incat iti vine sa pregatesti trei feluri pe zi cu ele ca ingredient de baza. Daca ai facut supa de rosii, poti sa faci pentru seara (sau hai, fie, pentru a doua zi), o tarta cu rosii. 

O portie are 290 de calorii, dar aduna toate bunatatile pe care vrei sa le mananci vara. 
 
Ingrediente
  • 1 pachet de foietaj 
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata 
  • 1 ardei mare verde, tocat
  • 1 lingura de frunze de cimbru tocate
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de zahar
  • rosii coapte, taiate in jumatate de lung 
  • 85 de grame de branza de capra sfaramata
  • 8 frunze proaspete de busuioc 
  • sare, piper 
Incinge cuptorul in timp ce asezi pe o tava foaie de copt si tai din pachetul de foietaj un rotund de 30 de centimetri. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline, adauga ceapa, ardeiul,  un praf de sare si unul de piper. Caleste pentru 6 minute, adauga cimbrul si mai lasa pe foc un minut. Transfera intr-un bol. 
 
In aceeasi tigaie, adauga zaharul si untul si amesteca-le impreuna pe foc pana cand se topesc. Adauga rosiile, acopera tigaia si gateste-le timp de doua minute, dupa care ia capacul si mai tine pe foc 4 minute. Intoarce rosiile pe partea cealalta, pune sare si piper si mai lasa-le 2 minute.
 
Ia tigaia de pe foc si presara amestecul cu ceapa printre rosii, in timp ce rastorni cu grija foietajul peste compozitia din tigaie. Fa 6 taieturi pe partea de sus a foietajului si coace pentru 30, 35 de minute. Dupa ce ai oprit focul mai lasa in cuptor 10 minute, apoi rastoarna rapid, dar cu grija tarta . Presara putina sare, branza de capra si busuiocul. Serveste imediat, cat e calda. 
 
Pofta buna!