Cu ce inlocuim carnea?

Cu ce inlocuim carnea?
Daca esti vegetariana de putin timp sau pur si simplu vrei sa alternezi carnea de porc cu ceva mai usor, iti facem cateva recomandari sanatoase si satioase. Cu textura si chiar si gust asemanatoare, aceste alimente te vor face sa nu simti lipsa carnii. 
 
Tofu este o branza vegetala, obtinuta din lapte de soia, foarte nutritiva. Este bogata in proteine, acizi grasi Omega 3, seleniu, cupru, fosforu, calciu si magneziu.
 
Tempehul este mult mai nutritiv decat tofu, dupa cum spun unii. Este preparat din boabe de soia inmuiate si semigatite, cereale intregi precum mei, grau sau orez, care sunt fermentate si presate intr-o forma de chec pentru a lua aspect de baton. Probioticele care rezulta in urma fermentarii stimuleaza sistemul digestiv, intaresc sistemul imunitar si ajuta la refacerea organismului in timpul tratamentelor cu antibiotice. 
 
Seitanul, carnea vegetariana din gluten de grau, are 19 grame de proteine la 85 de grame de produs. Gustul e dat in totalitate de condimentele care se adauga in gluten, la framantare, si in zeama in care va fierbe, deci poti obtine orice gust doresti. 
 
 
Ciupercile sunt bogate in proteine, deci pot inlocui cu succes carnea. Sunt foarte sanatoase si satioase si gratie gustului bogat si intens, asemanator cu cel pe care il are carnea, le poti folosi cam in orice reteta. 
 
Lintea poate inlocui cu usurinta carnea de vita, numai ca este mult mai ieftina si mai sanatoasa. Are o textura bogata atunci cand este fiarta si o poti gasi intr-o varietate de culori: rosie, verde, maro si chiar neagra. 
 
Si vinetele pot capata aceeasi consistenta asemanatoare cu a carnii daca o fierbi, iar secretul pentru un gust minunat, in acest caz, este usturoiul. 
 
Acestea sunt cele mai bune variante de inlocuitori pentru carne, pentru vegetarieni. Daca nu te intereseaza neaparat sa cauti ceva asemanator la gust si la textura cu carnea, citeste aceasta lista cu cele 23 de surse din care vegetarienii isi pot lua proteinele