Acai, un antioxidant foarte puternic

Acai, un antioxidant foarte puternic

Oprah Winfrey a creat o adevarata isterie cand a pronuntat "acai", un fruct despre care nu auzise multa lume. N-a contat ca jurnalista spunea de fapt ca nu vrea sa-si asocieze imaginea cu promovarea produselor care promit scaderea in greutate, printre care si acai, ca oamenii au luat cu asalt netul in cautarea oricaror informatii. 

Companiile care comercializeaza produse pe baza de acai lauda fructul si spun ca ar fi de mare ajutor in curele de slabire, ajutand la pierderea kilogramelor in plus, insa cum studiile sunt inca in desfasurare si pana acum nu s-a ajuns la nicio concluzie, nutritionistii sunt rezervati
 
Cu toate acestea, nu-i putem nega proprietatile antioxidante exceptionale. Din acest punct de vedere este mai puternic de 35 de ori decat portocalele si de 10 ori decat merele, ciresele, murele si zmeura. 
 
 
Avand un continut atat de mare de antioxidanti, acesta ajuta sistemul digestiv sa functioneze in conditii normale, previne cancerul, intareste imunitatea, energizeaza organismul, reduce colesterolul, intareste vederea si mentine tineretea. 
 
Si din punct de vedere nutritiv, fructul ne convinge sa-l consumam. Comparativ cu laptele crud de vaca, acai contine in pulpa sa de 3 ori mai multe lipide, de 118 ori mai mult fier, de 8 ori mai multa vitamina C, de 7 ori mai multi carbohidrati, cu 50% mai mult fosfor si aceeasi cantitate de proteine si calciu. De asemenea, are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele. 
 
Daca ti-am starnit curiozitatea, nu da fuga in supermarket, caci n-o sa gasesti acai. In stare proaspata, fructele pot fi consumate numai in tara de origine, Brazilia, iar in restul tarilor, sub forma de suc sau capsule. Bautura pe care o gasesti la Plafar are o textura groasa si un gust intre vin rosu si ciocolata.