Probabil ai auzit din toate partile cat de mult rau iti poate face zaharul, dar nu e ca si cum aceste informatii te-ar fi ajutat peste noapte sa renunti la acest ingredient dulce. Sigur nu ai aruncat tot zaharul din bucatarie imediat ce ai aflat pericolele care te pasc din cauza lui, dar nu pentru ca nu ai fi crezut ca nu e sanatos, ci pentru ca nu stiai cu ce sa il inlocuiesti. vei afla acum, pentru diverse situatii care cer ceva dulce. Nectarul de agave pentru ceai Un derivat din aceeasi planta ca tequila, nectarul de agave contine 70-90% fructoza. Are gust de miere si poate fi folosit in ceaiuri reci sau calde. Dar ai grija sa folosesti acest nectar in cantitati mici, altfel se poate transforma intr-unul din cei mai rai indulcitori! Siropul de artar pentru topping si limonade Siropul de artar este bogat in zinc, care ajuta sistemul imunitar, contine peste 50 de antioxidanti si se obtine direct din seva copacului. Asigura-te ca folosesti sirop de artar adevarat, care poate fi de 3 tipuri: A, B, C. Cel de tipul A are o culoare placuta maronie, apoi treptat nuanta se inchide pentru ca siropul de artar de tip C sa aiba o culoare inchisa. Mierea pentru ceaiuri, limonada sau chiar dressing pentru salata Mierea este un antioxidant puternic si are foarte multe beneficii, de aceea poti sa o folosesti aproape in orice situatie in care ai consuma zahar. Poti sa incerci chiar si in cafea! Contine vitamine (in special din seria B), minerale si zaharuri, deci n-are cum sa-ti faca rau. Totusi, nu exagera, caci caloriile se contorizeaza! Stafide pentru prajituri Cand vrei sa faci niste prajituri delicioase, poti inlocui fara emotii zaharul cu o cana de stafide pe care le dai prin robotul de bucatarie. Aceste boabe de struguri, pline de antioxidanti si fibre, dau un gust deosebit oricarei tarte sau placinte pe care o faci acasa. Scortisoara pentru cafea Ca tot vorbeam la inceput de indulcit cafeaua, scortisoara poate face asta. Acest condiment va da savoare ritualului tau de dimineata si iti va intari imunitatea, fara sa-ti aduca nici macar o calorie in corp. Piure de fructe In dulciurile de casa mai poti folosi si piureul de fructe. De acum nu mai arunca bananele a caror coaja incepe sa se innegreasca pentru ca ele sunt cele mai dulci. Paseaza-le cu o furculita si pune-le in aluat in loc de zahar. La fel poti face si cu caisele care sunt bogate in vitamine C, fibre si fier. Le poti adauga in iaurt gresesc sau direct pe paine integrala. Lapte Laptele contine in mod natural zahar, asa ca atunci cand bei cafeaua cu lapte, nu mai adauga si cubuletul de zahar pentru ca este inutil.