Inghetata cremoasa de lamaie cu sirop de capsuni

Inghetata cremoasa de lamaie cu sirop de capsuni
Daca iti place inghetata, iti recomandam o reteta usor de facut si cu mai putine calorii fata de inghetata din comert. E greu sa nu iubesti inghetata, iar daca te afli in timpul unei cure de slabire, incearca sa iti prepari acasa deserturi, cat mai sarace din punct de vedere caloric, ca sa nu acumulezi frustrari si sa crezi ca perioada de dieta e un chin.
 
Inghetata nu e interzisa la dieta, trebuie doar consumata in cantitati rezonabile :). 
 
Ingrediente:
 
Pentru inghetata:
 
– sucul de la o lamaie si jumatate;
– o jumatate de cana de zahar brun;
– o jumatate de cana de lapte;
– o ceasca de smantana;
– un varf de cutit de sare;
– 2 galbenusuri de ou.
 
Pentru siropul de capsuni:
 
– 10-12 capsuni;
– 2 linguri zahar brun;
– o lingura suc de lamaie;
– vanilie.
 
Mod de preparare:
 
Siropul
Taie capsunile in jumatati si pune-le intr-un vas impreuna cu zaharul, putina vanilie si sucul de lamaie. Amesteca la foc mic pana cand zaharul se topeste si se amesteca cu siropul de la capsuni. Tine acest sirop pe foc vreo 5 minute, pana cand capsunile au inceput sa se inmoaie.
 
Inghetata:
Intr-un vas amesteca sucul de la lamai, cu zaharul, jumatate din smantana, laptele si sarea. Incalzeste-le putin la foc mic, apoi stinge focul si lasa-le acoperite 10-15 minute. Dupa ce ai lasat compozitia sa se odihneasca, adauga si restul de smantana. Daca inghetata iti place mai cremoasa, mai adauga o lingurita de iaurt.
 
Intr-un vas separat bate galbenusurile de ou, adauga putin lapte caldut, dupa care amesteca-le cu restul de compozitie. Adu la fierbere toata compozitia si amesteca in ea pana incepe sa se ingroase. Stinge focul si pune compozitia in forme. Cand formele s-au mai racit, pune sosul de capsuni pe ele si baga-le la frigider. Amesteca din cand in cand in ele ca sa nu se formeze ace de gheata. 
 
 
Pofta buna!