Cum prepari cel mai bun cheesecake

Cum prepari cel mai bun cheesecake
Ca sa mananci un cheesecake bun la restaurant trebuie sa scoti din buzunar o suma destul de maricica, asa ca de ce sa nu ti-l prepari acasa? Se face destul de usor si nu iti trebuie cine stie ce indemanare, mai ales ca nu e musai sa respecti reteta cu strictete.
 
Ingrediente:
 
– 10 biscuiti digestivi;
– 50 grame de unt;
– 700 grame de crema de branza (poti combina mascarpone cu branza dulce si branza philadelphia);
– 2 linguri faina;
– 175 grame zahar;
– o lingurita extract de vanilie sau 2 plicuri de vanilie;
– 3 oua;
– 150 grame de smantana;
– 300 grame fructe de padure;
– un varf de cutit de sare.
 
Mod de preparare:
 
Pentru inceput, incalzeste cuptorul la foc mic. Zdrobeste intr-un robot de bucatarie (sau intr-o punga, cu sucitorul) vreo 10 biscuiti digestivi, cat sa acoperi fundul unei forme de tort cu baza detasabila si diametrul de 20 de centimetri. Amesteca biscuitii cu untul topit, pune compozitia pe baza formei – ca un blat al tortului – si baga acest blat la cuptor 5 minute, dupa care lasa-l sa se raceasca.
 
Pasul urmator: 
 
Bate cele 700 grame de crema de branza cu faina, zaharul, sarea, 2 oua si un galbenus, extractul de esenta de vanilie si smantana, pana obtii o compozitie omogena.
 
Adauga in aceasta compozitie 150 de grame de fructe de padure. Daca nu ai fructe de padure, sunt bune si capsunile taiate. Toarna aceasta compozitie in forma de tort cu biscuitii si bag-o la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a racit adauga peste ea restul de fructe de padure. Daca iti plac prajiturile mai insiropate, pune fructele de padure intr-o craticioara cu o lingura de zahar pudra si incalzeste-le pe aragaz pana cand fructele devin zemoase. 
 
 
Pofta buna!