Te dai in vant dupa preparatele cu usturoi, servite cu o mamaliguta alaturi? Azi iti recomandam spanac cu usturoi si mamaliga, un fel de mancare prietenos cu digestia si usor de preparat. Ingrediente: – o jumatate de kilogram de spanac; – un litru de lapte; – 3-4 catei de usturoi; – sare si piper dupa gust; – 2-3 linguri de smantana; – un cub mic de unt; – o cana malai; – o lingurita parmezan ras. Mod de preparare: Pune o oala pe foc cu apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca adauga spanacul si lasa-l la fiert 2-3 minute. Strecoara-l, dupa care toaca-l cat mai marunt. Separat, pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adauga o cana de malai prefiert. Lasa-l sa fiarba cat scrie pe pachet, amestecand in continuu, dupa care adauga spanacul, smantana, sarea, piperul si usturoiul pisat. Mai lasa-le sa fiarba 1-2 minute, dupa care opreste focul si adauga un cubulet de unt. Orneaza acest fel de mancare cu parmezan ras. Pofta buna! Citeste si Briose cu spanac si parmezan. Sursa foto: taste.com.au.