Daca iti plac retetele de pui marinat in sosuri si rumenit la cuptor, incearca si puiul marinat in iaurt, este cu adevarat delicios si se face destul de usor. Ingrediente: – o jumatate de pui sau un pui intreg taiat bucati, fara piele; – 1-2 pahare de iaurt gras (5-10% grasime), simplu; – 3 linguri suc de lamaie; – 3-4 catei usturoi pisati; – un sfert de lingurita de chimen pudra; – o lingurita de ghimbir dat pe razatoare; – o jumatate de lingurita de coriandru macinat; – un sfert de lingurita de cuisoare macinate; – ulei; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Cresteaza bucatile de carne de pui, astfel incat sa se marineze bine. 2. Intr-un castron amesteca iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul, coriandrul, piperul, cuisoarele si sarea. Amesteca pana compozitia devine omogena si toarna acest sos peste bucatile de pui. 3. Acopera castronul cu un capac si lasa carnea la marinat 6-8 ore la frigider. 4. Dupa ce s-a marinat, il poti prepara atat la gratar, cat si la cuptor. Daca alegi sa il faci la cuptor, unge o tava cu ulei, aseaza bucatile de pui in tava cu tot cu sos si lasa-le sa se rumeneasca bine. 5. Orneaza cu patrunjel si serveste-l cu o garnitura de legume. Pofta buna! Citeste si Vita cu sos de ghimbir si usturoi.