Paste cu fasole, ulei de masline si rosii

Paste cu fasole, ulei de masline si rosii

Cand nu vrei sa iti petreci prea multe ore in bucatarie, incearca o reteta simpla, dar satioasa: paste cu fasole, ulei de masline si rosii. Fasolea contine proteine, iar uleiul de masline grasimi sanatoase, ingrediente care fac ca acest fel de mancare sa fie foarte energizant.

Cum se prepara?

Ingrediente:

– paste, o jumatate de punga de penne sau fusilii;

– 2 rosii decojite;

– 2 linguri ulei de masline;

– 2 catei de usturoi;

– o ceapa;

– o cana de fasole fiarta;

– 3 linguri rosii cuburi la cutie;

– sare si piper dupa gust;

– patrunjel sau busuioc (optional);

– 2 lingurite parmezan ras.

Mod de preparare:

1. Fierbe pastele al dente cu putina sare.

2. Pune intr-o tigaie uleiul de masline, rumeneste vreo 30-40 de secunde usturoiul, adauga rosiile tocate, rosiile cuburi la cutie si ceapa tocata marunt. Lasa-le pe foc pana se inmoaie ceapa, adauga sare si piper dupa gust, dupa care stinge focul si toarna acest sos peste paste.

3. Adauga patrunjel sau busuioc si pune parmezanul ras pe deasupra.

Pofta buna!

Citeste si 6 salate sub 300 de calorii pe care sa le introduci in dieta ta.

Sursa foto: food.com.