7 alternative la sucurile din comert

7 alternative la sucurile din comert

Din moment ce consumul de sucuri acidulate din comert au legatura cu bolile de inima si cu diabetul, ar trebui sa te gandesti la modul cel mai serios sa renunti la ele. Iti oferim 9 alternative, ca sa-ti fie mai usor. 

1. Da gust apei 
 
A aparut in comert apa cu tot felul de arome, dar aceasta tot contine zahar sau indulcitori artificiali, de aceea cea mai buna varianta ar fi sa ti-o prepari acasa. Intr-un pahar de apa, adauga cateva felii din fructele sau legumele tale preferate (lamai, portocale, pepene rosu, castraveti, menta etc) si cateva cuburi de gheata.
 
2. Ceai verde 
 
Studiile au aratat ca ceaiul verde reduce riscul de cateva tipuri de cancer, de boli de inima, de hipertensiune si de pietre la rinichi. In plus, nu contine calorii (daca nu ii adaugi lapte sau zahar) si e plin de antioxidanti. Poti sa-l bei natural sau cu diverse arome, caci oricum va fi foarte sanatos. 
 
3. Apa minerala + suc natural 
 
Ca sa obtii un suc cu adevarat natural trebuie sa amesteci apa minerala cu un suc pe care l-ai obtinut prin stoarcerea fructelor. Asa te asiguri ca bautura pe care o vei savura nu va contine pic de zahar, iar organismul tau se va bucura de un cocktail de vitamine. 

 
4. Limonada 
 
Limonada din comert are aceleasi probleme ca orice suc: contine mult zahar si conservanti. Prepara-ti-o acasa din apa plata sau minerala, cateva felii de lamaie sau de lime si cateva picaturi de indulcitor pe baza de stevia (care nu are calorii). 
  
5. Ai permisiune la vinul rosu 
 
Daca tot simti nevoia sa bei altceva decat apa, de ce nu ai alege un pahar de vin rosu? Consumat cu moderatie, acesta reduce riscul bolilor cardiovasculare, a atacului de cord, a bolii Alzheimer sau chiar a unor tipuri de cancer. Cauta un vin fara aditivi, cum ar fi sulfitii (care pot cauza dureri de cap si alte reactii alergice) si limiteaza-te la 100 de mililitri pe zi. 
 
6. Fresh sau smoothie 
 
Poti oricand sa iti faci acasa un suc natural din orice iti pofteste inima. Pune in blender fructele si legumele preferate si putin ghimbir pentru un gust mai interesant. Daca n-ai idee ce si cum ar trebui sa combini, inspira-te din retele noastre
 
7. Lapte de vaca, de capra sau de soia 
 
Laptele are tot felul de beneficii, chiar daca este de provenienta animala sau vegetala. De exemplu, laptele de soia reduce riscul de boli de inima si de osteoporoza si contine cantitati importante de calciu si vitamina D. Cauta-l pe cel neindulcit si fara chimicale.