6 modalitati in care poti folosi patrunjelul

6 modalitati in care poti folosi patrunjelul

Primavara este sezonul verdeturilor, asa ca ar trebui sa ai patrunjel in vaza, in loc de flori. Ce sa faci cu atat patrunjel? Iti dam acum cateva idei. 

Patrunjelul este plin de antioxidanti, vitamine, uleiuri esentiale si fibre, totul cu un gust deosebit si fresh. Asadar, motive ai de ce sa pui in aplicare ideile de mai jos:
 
1. Spala, toaca si congeleaza
 
Dupa ce ai spalat patrunjelul si l-ai tocat, partajeaza-l in pungi de dimensiuni mici, cat sa folosesti o singura data. Vei avea astfel patrunjel proaspat tot timpul, fara sa faci un drum pana la piata. 
 
2. In vaza, in frigider 
 
N-am glumit cand am zis ca patrunjelul ar trebui sa inlocuiasca florile. Pune-l intr-un pahar de apa si pastreaza-l in frigider. Nu uita sa ii schimbi apa zilnic! Mai este o varianta prin care poti sa pastrezi timp de 7 zile patrunjelul proaspat: infasoara-l intr-un servetel de hartie umed si depoziteaza-l intr-o punga resigilabila. 
 
 
3. Un plus de savoare 
 
Patrunjelul poate face minuni in multe mancaruri. Iti recomandam sa incerci sa-l adaugi in salsa de rosii sau de mango, in taco si in nelipsitele salate de primavara. Nici coditele nu sunt de aruncat! Adauga-le in apa in care fierbi cus-cus-ul (apoi arunca-le). 
 
4. Ingredient important la smoothie-uri 
 
Incearca sa combini spanac cu lime si patrunjel. Fa un smoothie delicios si plin de vitamine, apoi scrie-ne cum ti s-a parut. 
 
5. Uita de sosurile plictisitoare 
 
Ce-ai zice daca ai adauga in hummus si in pesto cateva frunze de patrunjel? Vei descoperi un gust nou si interesant. 
 
6. Ingredientul secret 
 
Patrunjelul va fi asul tau din maneca daca il adaugi in mancarea plictisitoare de orez, daca il presari peste pestele facut la gratar sau il incorporezi in omleta.
 
Foto: Hepta