Salata libaneza cu patrunjel si rosii

Salata libaneza cu patrunjel si rosii

Salata libaneza cu patrunjel si rosii, pe care o gasiti in meniurile restaurantelor libaneze cu numele de salata tabbouleh, este foarte racoritoare si satioasa.

Ingrediente:

– o ceasca de bulgur (cuscus);
– 2-3 rosii tocate marunt;
– 3-4 legaturi de patrunjel tocate fin;
– cateva frunze de menta tocate si ele;
– o ceapa tocata fin;
– 2-3 linguri de suc de lamaie;
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Puneti la inmuiat bulgurul in apa fierbinte, cat sa il acopere, cu 10-15 minute inainte de a face salata. Daca vi se pare ca apa e prea putina, mai adaugati cat este nevoie. Pentru a fi mai gustos, adaugati suc de lamaie, putin ulei, sare si chiar putin suc de rosii. Amestecati cu o furculita. Bulgurul deja a absorbit toata apa si e gata de pus in salata.

2. Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Scurgeti sucul de la rosii.

Pofta buna!