Salata libaneza cu patrunjel si rosii, pe care o gasiti in meniurile restaurantelor libaneze cu numele de salata tabbouleh, este foarte racoritoare si satioasa. Ingrediente: – o ceasca de bulgur (cuscus); – 2-3 rosii tocate marunt; – 3-4 legaturi de patrunjel tocate fin; – cateva frunze de menta tocate si ele; – o ceapa tocata fin; – 2-3 linguri de suc de lamaie; – 2-3 linguri de ulei de masline; – sare dupa gust. Mod de preparare: 1. Puneti la inmuiat bulgurul in apa fierbinte, cat sa il acopere, cu 10-15 minute inainte de a face salata. Daca vi se pare ca apa e prea putina, mai adaugati cat este nevoie. Pentru a fi mai gustos, adaugati suc de lamaie, putin ulei, sare si chiar putin suc de rosii. Amestecati cu o furculita. Bulgurul deja a absorbit toata apa si e gata de pus in salata. 2. Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Scurgeti sucul de la rosii. Pofta buna!