5 reguli obligatorii in orice cura de slabire

|Livia Caled |
5 reguli obligatorii in orice cura de slabire

Cura de slabire este o perioada in care ar trebui sa iti schimbi anumite obiceiuri culinare si sa nu mai revii niciodata la ele. Asta inseamna ca dupa ce inchei cura de slabire, ar trebui sa mananci dulciuri cu moderatie, sa eviti mancarurile grase, sa faci miscare, sa nu mananci in exces si sa consumi cat mai multe alimente naturale. Daca nu iti insusesti aceste obiceiuri, atunci nu vei face decat sa intri intr-un cerc vicios, sa te ingrasi la loc si sa iti programezi o noua cura de slabire.

ARUNCA UN OCHI PESTE CELE 12 ALIMENTE OBLIGATORII IN CURA DE SLABIRE

Care sunt regulile obligatorii care iti asigura succesul curei de slabire si iti mentin o stare buna de sanatate?

1. Nu te infometa

Foamea nu face decat sa te umple de frustrari si sa te arunce intr-o neagra depresie. Cu cat esti mai deprimata, cu atat o sa slabesti mai greu. Incearca sa consumi intre mese migdale, nuci, salat, fructe sau smoothie-uri pentru a evita foamea. De asemenea, nu te mai invinovati dupa ce ai mancat o felie de tort, nu ai facut nimic rau. Cu cat te privezi mai mult, cu atat o sa poftesti mai mult la alimentul respectiv. Uneori este bine sa iti oferi mici recompense pentru efortul depus in procesul de slabire.

2. Nu sari peste micul dejun

Micul dejun iti asigura energia pentru prima parte a zilei si te impiedica sa mananci mai mult decat este cazul la pranz. Alimentele recomandate pentru micul dejun in cura de slabire sunt ouale, iaurtul cu cereale integrale, fructele si smoothie-urile. CITESTE aici ce e recomandat sa mananci la micul dejun in timpul curei de slabire.

3. Alcatuieste-ti meniul zilnic, astfel incat sa acoperi toate grupele alimentare

Asta inseamna ca trebuie sa ai grija sa nu favorizezi anumite alimente in defavoarea altora si sa le consumi echilibrat. Gandeste-ti meniul, astfel incat sa includa grasimi sanatoase (avocado, peste, ulei de masline), carbohidrati (cereale integrale, paine neagra, orez brun, cartofi dulci), legume si fructe, proteine (peste, pui, naut, fasole, linte, oua) si lactate (iaurturi si branzeturi slabe). Consuma-le in portii mici si ridica-te de la masa cu stomacul pe trei sferturi plin.

4. Fa miscare in fiecare zi

Nu trebuie sa fii o fanatica a salilor de sport ca sa ai un corp armonios, ci doar sa faci miscare in fiecare zi. Fie ca te plimbi, alergi, dansezi sau mergi pe munte, toate aceste activitati te vor mentine in forma si te vor relaxa. Cu cat stai mai mult in casa, cu atat tentatia de a manca ceva este mai mare. Incearca sa nu te gandesti la cura de slabire, sa te mentii activa si sa mananci doar cand ti-e foame.

5. Citeste etichetele produselor

Asa vei avea control deplin asupra a tot ceea ce mananci. Incearca sa eviti toate alimentele care contin coloranti, conservanti, prea multa sare sau zahar si tot felul de chimicale. Alege produse cat mai naturale, care contin ingrediente pe care le intelegi. Evita sa numeri caloriile, nu vei face decat sa transformi cura de slabire intr-o obsesie.