Cele mai frumoase 5 deserturi romantice pentru Valentine’s Day

Cele mai frumoase 5 deserturi romantice pentru Valentine’s Day

Fie ca sarbatoresti Sfantul Valentin, fie ca nu-l sarbatoresti, intotdeauna este binevenit un desert romantic cu care sa iti impresionezi partenerul. Dintre ingredientele cu efect afrodisiac pe care sa le ai in vedere pentru un desert romantic amintim ciocolata, capsunile, vanilia si smochinele. De altfel, fructele sunt esentiale pentru un desert de efect. 

Mai jos va propunem 5 retete de deserturi romantice care se fac foarte usor. 

1. TARTA CU CAPSUNI

Da, nu e sezonul capsunilor, insa ele se gasesc usor prin supermarketuri. Tarta cu capsuni nu este o prajitura oarecare, este cea mai buna tarta cu capsuni care exista! Plus ca doar  schimband fructele, se poate face in zeci de variante. Se pot folosi afine, zmeura, caise si piersici, dar si struguri. Merge si cu fructe exotice. Unicul secret este sa fie servita imediat, dupa ce fructele au fost asezate pe tarta, ca sa ramana proaspete si apetisante. Tarta arata in felul urmator. Avem un blat pufos, dar destul de dens, o umplutura cremoasa, din crema de branza, iar deasupra o gramada mare de fructe proaspete.

Ca sa prepari tarta cu capsuni, pentru blat, ai nevoie de de: 350 de grame de faina, 150 de grame de zahar pudra, un plic de praf de copt, 60 de mililitri de ulei de floarea soarelui, 300 de mililitri de lapte integral, esenta de vanilie, doua linguri cu suc de lamaie. Pentru umplutura cremoasa ai nevoie de 250 de grame de branza de vaci proaspata, patru linguri cu smantana, patru linguri cu zahar pudra, o lingurita de scortisoara (vanilie sau esenta de migdale) si patru linguri cu fulgi de porumb sau orice alte cereale crocante. Cantitatile sunt pentru 8-10 portii, iar cea mai buna tava este una rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 30 de centimetri. Iar pentru aceasta tava ai nevoie de circa 250 de grame de fructe (ca sa fie cu mot).

Tava trebuie unsa cu putin ulei si tapetata cu o lingura de zahar pudra. Incinge cuptorul. Amesteca toate ingredientele uscate (mai putin praful de copt). Combina lichidele si adauga-le incet in amestecul de faina si zahar pana rezulta un aluat. Combina praful de copt cu sucul de lamaie. Adauga-l si amesteca bine. Pune blatul la copt in tava si coace blatul, in cuptorul bine incins, la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.

Urmeaza operatiunea “decupat”. Cu un cutit si o lingurita scobeste vreo 2-3 centimetri din blat. Lasa o margine de vreo trei centimetri. Amesteca crema de branza cu smantana si zaharul pana rezulta o crema fina. Adauga aromele, iar la final, fulgii de cereale sfaramati usor. Amesteca si aseaza crema pe blat. Da la rece pentru circa o ora. Cand este momentul pentru a fi servita aseaza deasupra fructele, taiate in doua. Primul rand de capsuni indeasa-l bine in crema de branza. Serveste tarta simpla sau cu frisca. Poti pune deasupra o mana de fulgi de migdale sau poti presara putin zahar pudra (dar ia in calcul faptul ca fructele vor lasa suc).

2. MOUSSE DE AVOCADO CU CIOCOLATA 

Numele mousse de avocado cu ciocolata suna suficient de pretentios cat sa impresionezi pe oricine. Pentru aceasta delicioasa reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 avocado coapte bine, o jumatate de cana de cacao, 5-6 curmale fara sambure si fara coaja, vanilie, 2 smochine, un sfert de pahar de lapte de migdale, un varf de sare si o lingura de miere (optional).

Prepararea este foarte simpla: se face o pasta din avocado, dupa care se adauga 1-2 linguri de lapte de migdale si restul de ingrediente. Se amesteca bine cu blenderul pana cand se combina foarte bine. Daca mai este nevoie, se mai adauga putin lapte de migdale. In caz ca iti place mai dulce, adauga o lingurita de miere. Pune la frigider si orneaz-o cu fructe sau bucatele de ciocolata.

3. CHEESECAKE 

Cheesecake este unul dintre cele mai bune deserturi inventate pana acum. Nu se face foarte usor, insa nici prea greu, este nevoie doar de putina indemanare. Pentru blat ai nevoie de 300 grame biscuiti simpli si 100 de grame de unt topit. Procesezi biscuitii in robot pana obtii un praf fin. Amesteci cu untul topit, astfel incat compozitia sa se poata modela in maini. Cel mai usor este sa folosesti o forma de tort cu margini detasabile. Pe fundul formei, presezi cu mana compozitia de biscuiti pana acopera uniform baza formei. Da-o la frigider pentru cel putin 2 ore (e bine sa o lasi peste noapte).

Urmeaza partea ceva mai complicata: crema. Ingredientele necesare sunt 200 ml frisca lichida, 1 pliculet gelatina, 1 plic budinca de vanilie, 500 gr branza dulce de vaca (merge si crema de branza), 100 gr zahar tos, 125 ml lapte, 1 esenta de vanilie. 

Pune din timp branza la scurs. Amesteca cu mixerul branza cu laptele, zaharul si vanilia, pana se face o crema. Adauga in ea praful de budinca si amesteca din nou.

In 2-3 linguri de apa pune gelatina la inmuiat; cand se umfla un pic pune-o la topit la foc mic fara sa o lasi sa fiarba. Bate frisca separat si incorporeaz-o cu o spatula in amestecul de branza. Toarna peste crema si gelatina topita, omogenizam si turnam crema peste blat. Nivelam si o dam la frigider pentru minim o ora.

Pasul 3 il reprezinta prepararea jeleului. Acesta se face dintr-o jumatate de kilogram de cirese, visine sau fructe de padure de la congelator, 1 plic de budinca de vanilie, 1 lingurita coaja de portocala, 1 lingura de zahar tos. 

Desigur, daca nu ai fructele de mai sus, poti folosi cam orice fructe doresti. Eu am avut niste cirese congelate de anul trecut cu care nu prea stiam ce sa fac. Le-am lasat la dezghetat, le-am scos samburii si le-am pus in blender. Au iesit cam 50 ml de suc de cirese cu pulpa destul de acrisor. Am pus pe foc sucul de cirese impreuna cu coaja de portocala si am oprit din acest suc cam 50 ml pentru a amesteca cu praful de budinca pana s-a omogenizat. Apoi am adaugat pe foc la restul de suc. Am amestecat cu atentie pentru a nu face cocoloase si am lasat sa fiarba pana s-a inchegat budinca. Am oprit focul si am lasat-o sa se racoreasca 2-3 minute, am amestecat pentru a nu se face pojghita, dupa care am turnat totul peste compozitia de branza si am nivelat. 

Prajitura se tine la frigider cel putin o zi inainte de servire. Cu cat sta mai mult cu atat va fi mai gustoasa. Inainte de servire, se detaseaza marginile formei de tort si se feliaza frumos.

4. CUPCAKES DE CIOCOLATA CU CREMA DE VANILIE

Aceste prajituri extrem de delicioase, un adevarat desert decadent, nu sunt deloc dietetice, de aceea e bine sa le consumi cu moderatie. De altfel, ele trebuie consumate numai la sarbatori. 

Ingrediente pentru cupcakes: 250 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurite bicarbonat, 2 linguri cacao, un ou mare, 175 g zahar, 150 g ciocolata maruntita, 250 ml lapte, 90 ml ulei, esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Ingrediente pentru crema de vanilie: 1 budinca de vanilie, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de faina, aroma de vanilie sau zahar vanilat, 250 gr. unt, 500 ml. lapte, 4-5 linguri de zahar.

Mod de preparare: Am amestecat intai ingredientele solide, apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2 minute. Am pus hartie de copt in forme si am pus compozitia cu lingura. Le-am dat la cuptor la foc mediu.

Am pus laptele la fiert. Praful de budinca l-am amestecat cu cele 2 galbenusuri, zaharul faina si putin lapte. In continuare am procedat ca la o budinca normala (adica conform instructunilor de pe plic). La final dupa ce am lut-o de pe foc, am aduagat aromele. Am lasat-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca. Dupa ce s-a racit am mixat untul, si am adugat budinca treptat. Le-am ornat si le-am pastrat la frigider.

5. PRAJITURA DE CIOCOLATA CU FRUCTE

Aceasta prajitura este tot ce poate fi mai bun. Are ciocolata, are fructe (adaugate la servit), este dulce, este delicata, este eleganta si foarte, foarte gustoasa. Ca sa pregatesti patru portii din aceasta prajitura cu ciocolata, pe care este ideal daca o coci in vase separate, pentru fiecare portie ai nevoie de: 150 de grame de ciocolata (doar cu 80% cacao), 20 de grame de unt, 3 oua, o lingura cu zahar brun, o lingura de faina, patru linguri cu fructe de padure (congelate). Rupe ciocolata in bucatele si topeste-le, intr-un vas pus in bain-marie. Adauga in ciocolata topita untul si amesteca bine. Da deoparte. Bate ouale cu zaharul, folosind un mixer, foarte bine, pana isi dubleaza volumul. Adauga faina in ploaie.

Cand crema de ciocolata cu unt s-a racorit adauga crema de oua si amesteca totul usor. Pune compozitia in patru vase individuale, si coace prajitua intre 10 si 15 minute in cuptorul incalzit bine, la foc moale. Lasa prajitura cu ciocolata sa se raceasca inainte de a o savura. Decoreaza cu frisca si fructe de padure. Prajitura poate fi congelata!

Pofta buna!