35 de retete de sendvis

35 de retete de sendvis

Fotografa Kelly M Pratt a inceput prin 2012 un proiect culinar: fotografiaaza cate un sendvis specific fiecarui stat american.

Se documenteaza pe net, citeste carti si vorbeste cu proprietarii mai multor mini-restaurante care vand sendvisuri pentru a afla ce este specific fiecarui stat. Apoi face sendvisul, il fotografieaza pentru print, scrie povestea lui si-apoi il mananca.

Pe site-ul proiectului ei, Stately Sandwiches, gasesti momentan 35 de retete de sandvisuri pe care le infuleca americanii. Mai are inca 15 state de vizitate si adulmecat pana termina proiectul.

N-a ajuns in Alaska inca, dar a batut deja majoritatea Statelor Unite, a cunoscut si scris despre fiecare co-national pe care l-a intalnit si care a ajutat-o sa faca sendvisul minune.

Noi am ales cateva dintre retete si credem ca sunt o sursa de inspiratie buna pentru zilele alea cand esti pe fuga si ai pofta de un sendvis bun.

 

Citeste si 50 de feluri preferate ale personajelor din carti

Imi ploua in gura de fiecare data cand ii deschid site-ul, iar eu nu sunt un mare fan al sendvisurilor. Cu toate astea, m-a inspirat teribil si cred ca am sa ma duc si eu sa-mi fac un sendvis dupa ce ma mai uit la poze cateva minute.

Arizona

Paine prajita cu ou + Carne tocata + Fasole batuta + Salata verde + Rosii + Ardei verde iute + Branza Cheddar

Kelly nimerise la o petrecere de burlacite in Arizona. Acolo a incercat prima oara sendvisul asta.

COLORADO

Paine prajita + Oua jumari + Branza Cheddar + Sunca + Ceapa + Ardei gras verde

Asta a fost primul sendvis pe care l-a facut Kelly cu mana ei in intreg proiectul. Mai mult, a fost chiar primul pe care l-au incercat si altii.

HAWAII

Orez de sushi + Carne la conserva + Alege nori + Susan si patrunjel

De departe cel mai nonconventional sendvis de pe lista, ar fi putut fi poate chiar si cel mai sanatos, insa carnea aia la conserva ne cam da batai de cap.

MASSACHUSETTS

Paine alba + Unt de arahide + Bezea moale

Nu stiu la ce le sta mintea celor din Massachusetts, insa imi pare ca la deserturi. Chiar la deserturi scarboase. Eu n-as incerca asta. Voi?

NEW MEXICO

Chifla + Chiftea la gratar + Salata verde + Rosii + Ceapa + Castraveti murati + Ardei iute murat + Mustar + Branza Cheddar

Kelly a primit nenumarate mailuri in care i se spunea ca cel mai bun ingredient de sendvis este ardeiul iute murat, specific statului New Mexico. Inainte sa ajunga acolo, mama ei i-a trimis un pachet cu ardei iute murat si a fost convinsa pe viata.

OHIO

Chifla de hotdog + Polonez la gratar + Salata de cruditati + Cartofi Prajiti +  Sos de mustar

Cu reteta asta, Kelly a invatat cum sa faca niste cartofi prajiti ca la carte. Ii cureti, toci, lasi in apa, scurgi, fierbi 2 minute, scurgi iar, usuci si-i pui la prajit apoi. Noi am recomanda sa-i puneti la cuptor mai degraba. Bine, noi i-am inlocui cu morcovi la cuptor, dar asta e altceva.

TENNESSEE

Paine alba + Bacon + Banane + Unt de arahide

Umbla o vorba prin popor cum ca sendvisul preferat al lui Elvis era fix asta. Acum, daca a ajuns sa fie mancat excesiv in statul sau de origine inaintea sau in urma zvonului nu mai stim. Noi am sta departe de bomba asta calorica insa. 

VERMONT

Paine cu scortisoara si stafide + Mar verde + Branza Cheddar + Sunca + Curcan + Mustar cu Miere

Si asta e o bomba calorica intr-un fel, dar suna absolut delicios. Doar cand ma gandesc la painea aia, imi ploua in gura.

WASHINGTON

Paine integrala + Crema de branza + Somon afumat + Ceapa dulce

Treaba asta imi suna a un experiment pe care l-am incercat pe la 13 ani cand ma lasase mama singura acasa si eu ma credeam bucatar. Nu-mi dau seama daca cei din Washington sunt primordiali in bucatarie sau daca sunt eu vreun geniu culinar. Poate ar trebui sa mai incerc o data.

Tie care ti se pare cel mai apetisant?