Cand vine vorba de cura de slabire, orice nutritionist o sa iti recomande salate, cat mai multe salate. De ce? Pentru ca nu ai cum sa dai gres cu ele, sunt versatile, nu presupun retete fixe si pot fi preparate foarte rapid. Azi iti recomandam 3 salate sub 400 de calorii, perfecte pentru un pranz satios: 1. SALATA CU NAUT, CEAPA VERDE SI ROSII Salata cu naut este o salata satioasa, recomandata si in curele de slabire, deoarece este bogata in proteine si energizeaza organismul. Ingrediente: – o cana de naut fiert, eventual, de la conserva; – 2 cepe verzi; – un ardei gras tocat si el marunt; – 2-3 rosii taiate cubulete; – 1 lingura ulei de masline; – sucul de la o lamaie; – sare dupa gust; – o legatura de marar. Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un vas si potrivieste gustul cu sare, piper si suc de lamaie. 2. SALATA CU FASOLE, PATRUNJEL SI AVOCADO Este posibila o masa de pranz sub 300 de calorii? Cum am putea mancand atat de putin sa nu ne mai fie foame si sa fim si in forma pentru cate lucruri avem de facut pana diseara? Ingredientele de care ai nevoie: – un castravete taiat cuburi; – o jumatate de conserva de fasole neagra, fara suc; – o ceasca de porumb fiert; – un ardei iute taiat marunt; – o cana de rosii cherry; – patrunjel taiat marunt; – o lamaie; – o jumatate de avocado taiat cuburi; – sare si piper. Cum se prepara? Pune toate ingredientele intr-un castron si stoarce deasupra sucul de la o lamaie. Adauga sare si piper dupa gust. 3. SALATA CU FASOLE VERDE, SEMINTE DE SUSAN SI ROSII CHERRY Fasolea verde contine doar 31 de calorii la 100 de grame si iti ofera rapid o senzatie de satietate fara sa existe riscul de a te ingrasa. Fasolea verde este un aliment usor si energizant, ea contine atat carbohidrati, cat si proteine si fibre. Semintele de susan au efect laxativ si ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, combat anemia si trateaza indigestiile. Ele sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B, D, E si F, cupru, magneziu, calciu, fier, zinc, fosfor si potasiu. Ingrediente: – 3-4 maini de fasole verde; – 1 lingura ulei masline; – o cana de rosii cherry tocate jumatati; – cateva cuburi de branza; – un catel de usturoi; – o ceapa mica; – o lingurita de seminte de susan; – cateva nuci; – suc de lamaie sau lime; – sare si piper dupa gust; – otet balsamic (optional). Mod de preparare: Pune la fiert fasolea verde cu putina sare. Dupa ce se fierbe, scurge-o si pune-o intr-un vas cu apa rece si cuburi de gheata, in felul acesta o sa se pastreze al dente. Mai intai amesteca fasolea verde cu catelul de usturoi zdrobit si ceapa tocata marunt, uleiul de masline si semintele de chimen. Adauga rosiile, branza, nucile tocate bucatele, sucul de lamaie si, daca vrei un gust mai acrisor, pune si putin otet balsamic. Pofta buna! Citeste si Cum prepari rapid o salata de 400 de calorii.