3 plante ideale pentru ceai

3 plante ideale pentru ceai

Am dormit in miros de soc si de tei emanat de florile puse la uscat pe sifonier. Cand ai bunici care locuiesc la bloc, dar tin sa isi faca tot meniul cu produse facute in casa, orice spatiu devine suport pentru ingrediente. Asa se face ca bunicul aduna in fiecare primavara tei si soc si intindea florile la uscat pe un ziar.

De la bunici am invatat sa beau ceai facut de mana mea. Savoarea lui si satisfactia de a-l fi facut singura, nu aruncand un plic timp de 5 minute intr-o cana, fac din bautul ceaiului o experienta completa. De la bunici am reusit sa aflu care sunt cele 3 plante ideale pentru ceai.  

1. Musetelul
 
A fost dintotdeauna ceaiul pe care mi-l dadeau bunicii inainte de culcare. Am intrat recent in supermarket sa imi iau o cutie, dar nu avea gustul pe care mi-l aminteam din copilarie, asa ca am incercat sa fac rost de produsul brut. Am gasit intr-un colt de piata o mamaie cu batic, ce vine cu traista incarcata de flori pentru ceai. M-a fidelizat instant ca si cumparator etern.
 
 
Iau florile de musetel intregi, proaspete sau uscate, le miros pana cand aroma lor imi invadeaza sinusurile si apoi le pun in apa clocotita. Ceaiul de musetel ajuta memoria sa se mentina proaspata, calmeaza anxietatea si durerile de cap si linisteste stomacul deranjat. Pun pariu ca nu stiati ca ceaiul de musetel este un excelent stimulator pentru proaspetele mame care au probleme cu lactatia.  
 

2. Papadia

O vedem in orice colt verde al orasului si poate insori orice cana de ceai. Este extrem de bogata intr-o multime de substante folositoare organismului, precum minerale si fitonutrienti. Acestia sunt cei mai buni antioxidanti posibili, care te ajuta sa iti cureti corpul. Ii poti folosi radacina sau frunzele uscate. Daca incepi ziua cu o cana de infuzie din frunze de papadie, vei pierde un kg pe saptamana, iar organismul se va curata de toxinele acumulate. In plus, tenul va deveni stralucitor, iar parul nu va mai cadea sau deveni unsuros, scriu expertii de la Care2.com.

 
3. Agrisele
 
Acrisoarele agrise incetinesc procesul de imbatranire asa ca ideal ar fi sa bei o cana sau doua pe saptamana. Ceaiul se prepara usor. Ai nevoie de o mana de frunze de agrise peste care torni fara mila 500 ml de apa clocotita, apoi fierbi totul timp de un minut.
Indulceste ceaiul cu miere si bucura-te de beneficiile aduse organismului. Agrisele sunt ideale in curele de slabire dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar.