3 condimente care stimuleaza metabolismul

3 condimente care stimuleaza metabolismul

Vrei sa slabesti? Invata sa gatesti cu cele 3 condimente care stimuleaza metabolismul. Doar ele te ajuta sa slabesti sanatos si sa arzi grasimile care iti deformeaza silueta. Avem in meniu ghimbir, scortisoara si turmeric. Toate sunt extrem de delicioase si aduc o aroma exotica in bucataria ta.

Ghimbirul
 
L-am descoperit prima oara in compozitia unei beri si de atunci m-am indragostit de aroma lui piscacioasa. Este bogat in antioxidanti si Dr. Oz spune ca iti poate accelera metabolismul cu pana la 20% timp de 3 ore. Acest lucru se datoreaza capsaicinei pe care o contine, in caz ca va intrebati care este explicatia stiintifica. In caz ca vrei sa te bucuri de gustul si efectele lui, strecoara-l in salata – te va ajuta sa treci foarte usor peste desert, indiferent cat ar fi de apetisant. Merge foarte bine in salate impreuna cu ulei de masline, usturoi si otet basamic sau suc de lamaie.
 
Adauga ghimbir proaspat ras in limonada. Este foarte bun in toate preparatele cu orez, indiferent daca sunt dulci sau sarate, capacitatea ghimbirului de a se potrivi la toate mancarurile fiind unul din marile lui calitati. Daca vrei sa faci un smoothie bun si energizant, incearca-l pe cel cu mar, ghimbir si telina verde. Este sanatos si te baga in priza cand esti sleit de energie.
 
 
Scortisoara
 
Incerci sa scapi de kilograme ? Am gasit condimentul ideal : foloseste scortisoara pentru slabit! Presara putina pe niste felii de mar si vei avea o gustare cu putine calorii, care arde grasimile cu viteza sunetului. Explicatia stiintifica este ca scortisoara ajuta celulele din organism sa proceseze mai bine glucidele, care nu se mai transforma in grasime.
 
In afara faptului ca va ajuta sa slabiti, scortisoara este renumita pentru capacitatea ei de a fluidiza sangele. Ca sa reduceti nivelul de colesterol, pur si simplu mancati o jumatate de lingura cu scortisoara zi de zi. Evident, o puteti presara peste perele proaspete pe care le puteti gati in vin. Deliciu de toamna, nu altceva!
 
 
Turmeric
 
Mai putin folosit in bucataria noastra, turmericul este o planta asiatica inrudita cu ghimbirul. Cunoscut si sub denumirea de curcuma, condimentul este unul dintre cele mai versatile remedii naturale.Il stiti cel mai bine din praful de curry, dar este utilizat si in sosuri, supe de pui si de paste sau condimente uscate.
 
Puternic antioxidant si anti-inflamator, turmericul a fost mult timp folosit in China si in medicina Ayurvedica pentru a trata o serie de boli, pornind de la probleme digestive pana la atrita. Stimuleaza procesele de ardere din organism, asa ca va sugeram sa il presarati in toate preparatele indiene pe care le gatiti.
 
Acestea au fost cele 3 condimente care stimuleaza metabolismul. Asteptam noi idei de la voi, pana atunci aruncati un ochi la retetele de slabit de pe Fitsugar.com.