E pacat sa treaca primavara si sa nu profiti cat poti de mult de verdeturile din piata, mai ales ca multe dintre ele care sunt specifice sezonului. Leurda, stevia si loboda sunt verdeturile de primavara care ne ajuta sa ne curatam organismul de toxine, sa invingem astenia si sa ne simtim mai plini de energie. Azi ne vom opri asupra beneficiilor pe care loboda le aduce sanatatii, beneficii pe care le obtinem fie ca o consumam in salate, fie ca o consumam in supe. Care sunt cele mai bune motive sa mananci loboda? 1. Detoxifica organismul si curata sangele, de aceea este recomandata in curele de detoxifiere de primavara. Prepara-ti cat mai multe ciorbe de loboda si salate, iar organismul tau va primi curatenia generala de care are nevoie. 2. Datorita continutului mare de vitamine si minerale, ajuta la combaterea asteniei. 3. Ajuta la regenerarea celulara si la incetinirea procesului de imbatranire. 4. Are proprietati diuretice. 5. Combate constipatia si imbunatateste digestia. 6. Stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea kilogramelor in plus. 7. Consumata regulat, loboda ajuta la ameliorarea acneei. 8. Este bogata in vitamina C, fier si vitamina K. 9. Ajuta la tratarea astmului si ameliorarea simptomelor alergiilor. 10. Este un bun remediu pentru tuse. Citeste si Ciorba de loboda.