Ciorba de loboda

Ciorba de loboda







Ce ne trebuie:

  • 3 legaturi de loboda curatata si spalata bine de tot
  • 3 fire de ceapa verde taiate marunt
  • Albitura si morcovi razuiti sau in bucati (cum va place)
  • 3 litri supa(stock) de ce vreti voi – poate sa fie de legume, de pui sau cum a fost la mine din cateva oase de miel.
  • Sare
  • 2 oua (optional)
  • O lamaie
  • leustean

 

Eu am avut la congelator niste supa de pe oase de miel pe care am dat-o sa fiarba bine. Puteti pregati ciorba si doar in apa dar este mai gustoasa asa. Cand fierbe supa adaugam albitura, morcovii si ceapa si le lasam pana se inmoaie usor. Loboda se spala bine si se taie in fasiute mici.

 

 

Se adauga la supa si se mai fierbe cam 5 minute. Saram si acrim cu zeama de la o lamaie. Eu nu mai adaug ulei la ciorba pentru ca imi place sa o mananc si rece si pentru ca nu se simte nevoia dar datorita faptului ca este facuta be o baza de supa de oase, cand se raceste va deveni ca o racitura.

 

 

Se poate drege si cu oua daca va place. Batem bine ouale si le turnam in ciorba clocotinda amestecand mereu, astfel inca sa se formeze niste zdrente de ou in supa. Cand inchidem focul adaugam leustean proaspat si punem capacul.

Ca orice ciorba este mai buna a doua zi sau oricum, dupa ce s-a racit putin.

S-aveti pofta!