Ne-a fost alaturi in comunism, ne trezeste nostalgii in democratie. Covrigul pentru care ne inghesuim si acum la coada isi serbeaza astazi ziua. Ziua Covrigului trebuie celebrata cu fast. Si uite ca exact azi nu m-am oprit sa cumpar unul cu mac, altul cu susan. Asa cum fac de obicei. E masa cea de toate zilele a celor aflati pe fuga. Daca iti ia 5 minute sa cumperi si sa si mananci un covrig, de ce sa nu o faci decat sa pierzi o ora la masa in oras ? Time is money. Am cercetat putin si am aflat ca micii covrigi, alimentul nostru cel de toate zilele, fac parte din meniu inca din anul 610 dupa Hristos. Calugarii din sudul Frantei coceau pe atunci niste benzi subtiri din aluat, care aratau ca niste maini unite in rugaciune. Voila de vezi covrigul! Afacerea cu simigeriile a fost intotdeauna profitabila iar acum e si mai si, cred eu, din moment ce gama s-a diversificat. Va invit sa-mi spuneti, asa de ziua covrigului, care sunt covrigii vostri preferati. Noi ne dam in vant dupa cei cu stafide, cei cu susan si cei cu masline. Voi ?