Desi timpul de preparare este de cateva ore, zacusca este o reteta foarte simpla, nu iti trebuie cine stie ce talent culinar ca sa iti iasa o zacusca buna. Cum prepari o zacusca buna cu vinete si ciuperci? Ingrediente: – 3-4 kg vinete; – 2 kg gogosari sau ardei gras; – 1 kg ceapa; – 300 ml ulei; – 2 kg rosii tocate marunt; – 1 kg ciuperci, congelate sau proaspete; – 2 linguri bulion; – piper si sare dupa gust; – o jumatate lingurita zahar. Mod de preparare: 1. Pune la copt vinetele si gogosarii sau ardeii grasi, curata-le de coaja, dupa care toaca-le marunt. 2. Curata ceapa si toac-o marunt, caleste-o in putin ulei cu ciupercile. 3. Toaca rosiile si ciupercile cat mai marunt. 4. Amesteca vinetele, gogosarii, rosiile, bulionul, ciupercile, ceapa, restul de ulei si zaharul intr-o oala si lasa-le sa fiarba la foc mic vreo 2-3 ore. Adauga sare si piper dupa gust. 5. Pune zacusca in borcanele sterilizate in prelabil, infileteaza-le bine si depoziteaza-le in camara. Pofta buna! Citeste si Tocanita de naut cu marar.