Vita cu prune uscate

Vita cu prune uscate

De curand am descoperit mancarurile dulci si am tot inceput sa experimentez cam orice contine carne si fructe. Asadar, astazi va poftesc la vita cu prune uscate, o mancare cel putin la fel de buna ca cea cu pere si vita. 

 
Ingrediente 
  • 600 grame de vita 
  • 500 grame de prune 
  • o ceapa
  • 3 morcovi 
  • 4 linguri cu zahar 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • sare
 
Taie carnea in bucati potrivite si prajeste-o in ulei. Peste carne adauga ceapa taiata inele, morcovii rondele si 2 – 3 linguri de apa. 
 
Lasa-le sa se imprieteneasca pana cand speli prunele, apoi le oparesti si le scurgi. Cand sunt gata, pune-le peste carne. 
 
Separat fa un sos din zahar ars, cu o cescuta de apa si o lingura de faina pe care toarna-l in cratita cand carnea este aproape gata. Potriveste de sare si da la cuptor.