Violeta’s Vintage Kitchen face doi ani

Violeta’s Vintage Kitchen face doi ani

Cum vezi bistro-ul dupa 2 ani, esti multumita de cum a evoluat?

Da, mari emotii. Alexandru Tomescu si Razvan Suma vor sustine un mini-concert, Cosmin Bumbut va oferi albume de fotografie, Alexandru discuri, Vinarte ne-a oferit pachete cu vinuri; toate vor fi comercializate si toti banii obtinuti (speram sa fie cit mai multi) vor fi virati urgent în contul lui Daniel Raduta. Inteleg de la Diana Stoleru ca internarea in Italia i-a fost aprobata incepand de luni. Chiar daca spatiul mic al bistro-ului se va dovedi neincapator, vom iesi in strada cu un pahar cu sampanie si o imbratisare catre toti cei care vor dori sa treaca pentru a ne spune „La multi ani!” sau pentru a face o donatie pentru Daniel. 

 In privinta aniversarii noastre de 2 ani, suntem, desigur, fericiti si multumiti. Avem, ca mai toata lumea, deficituri bugetare majore, dar nu ne lipseste nimic esential pentru a fi recunoscatori.

Implinirea ne vine de la oamenii buni si frumosi pe care bistro-ul nostru ii pune impreuna, intr-un soi de retea miraculoasa, mereu surprinzatoare. Bucuria pe care ne-o aduc zambetul, prietenia si bucuria lor. N-avem regrete.  


Ai deschis micul bistro de pe Calderon din pura pasiune, intr-un moment in care conceptul de slow-food incepea sa fie descoperit de romani. Ce s-a intamplat in doi ani ? Au dat romanii fast-food-ul pe slow ?

 

Se misca lucrurile, da, in mod evident. Se produc vizibile miscari de trupe. Din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga, din ce in ce mai repede, diferenta dintre a manca si a te hrani. Din ce in ce mai multi incep sa caute calitatea autentica, in general, in locul luxului, aparentelor, sau, dimpotriva, a compromisurilor ieftine. 

 

 

Ai inceput afacerea din pura pasiune. Cum te-a schimbat in ultimii ani experienta de Chef la Violeta’s Vintage Kitchen ?

 

Nu cred ca m-a schimbat. Dar experienta bistro-ului imi face, cu siguranta, viata mai frumoasa. In fiecare zi.
 

Mancarea ta ii face pe multi sa saliveze doar printr-o simpla privire aruncata pe meniu. In functie de ce stabilesti meniul pentru ziua in curs ? 

Ingrediente de sezon, combinatii care-mi starnesc imaginatia, stari, arome, filme, muzici, lecturi, cereri exprese, pofte (ale mele, ale lui Ediz, ale copiilor, ale prietenilor).

 

 

Esti o enciclopedie de retete. De fiecare data cand vin la tine ma intampini cu alte si alte mancaruri. De unde te inspiri ?

 

De peste tot. Combin. Testez. Improvizez. Nu prea notez. Nu notez mai deloc, asa ca mai toate retetele se pierd, daca nu-mi cere cineva sa le repet musai, in scurt timp, se pierd. Bine, nu se pierd-pierd…  Se transforma:), devin altele.. Apar altele noi…
 
 

Pe noul site al bistro-ului am vazut ca ai creat o sectiune de retete. Cum ti-a venit ideea? Ai avut cereri ?


Am foarte multe cereri de retete, da, din pacate n-am timp deloc… Visez sa scriu o carte, la un moment dat, o carte de bucate mai altfel… Mult mai altfel… La un moment dat. Cand ma voi mai relaxa un pic. 
 

[next]Pe langa faptul ca esti un Chef iscusit, esti si o profesoara pe cinste. Am invatat la un atelier de-al tau sa fac paine.Un lucru total aparte pentru mine, care sunt cunoscuta pentru antitalentul de care dau dovada in bucatarie.La inceputul lui februarie ai mai facut un atelier de paine iar pe 1 martie am vazut ca ai locuri la atelierul de briose si biscuiti. Care sunt conditiile de participare si ce invata oamenii mai exact sa faca la ateliere ?

 

Tin, da, de fapt incerc sa tin ateliere bilunare de paine si de dulciuri. La cel din martie nu mai sint locuri:). Solicitantii ramasi fara loc au fost trecuti pe lista pentru editia din februarie. Fiecare dintre ele dureaza circa 3 ore, la fiecare dintre ele se pot inscrie 10-12 persoane. Pretul fiecaruia dintre ateliere este de 100 Ron, pret care include consumatia la liber a oricaror produse din meniul zilnic al bistro-ului. Pleci cu produsele pe care le-ai gatit la atelier si, eventual, cu un premiu surpriza pt "cea mai frumoasa paine" sau "cele mai frumoase briose". Ceea ce inveti, foarte pe scurt, la ateliere, este sa faci paine, respectiv dulciuri, singur, acasa.

 

 

Recomand atelierele de gatit tuturor celor aflati in cautare de activitati fun-educationale de calitate, din care sa invete ceva durabil, care sa le aduca un plus de calitate in viata.

 

Iti petreci viata in restaurant. Am o totusi o curiozitate. Unde si ce mananca Violeta cand nu are chef pur si simplu sa gateasca? 

Sushi, la Sushi Ko pe Stavropoleos, Adana sau Lahmaçun la restaurantul turcesc de pe 13 Septembrie, fructe de mare gatite de Ediz, peste la gratar in Delta, icre si hamsii in 2 Mai.