Vinete umplute sunt un fel de mancare care ii va multumi pe deplin pe vegetarieni, dar care poate incanta pe oricine. Sunt perfecte pentru cina, sunt o garnitura eleganta si speciala, care se potriveste cu orice fel de tip de carne si sunt o foarte buna solutie pentru o gustare sanatoasa, pentru ca sunt le fel de bune si calde si reci. Ca sa pregatesti, patru portii de vinete umplute ai nevoie de doua vinete potrivite, sanatoase si bine coapte, sare si piper, trei linguri cu ulei de masline, zece rosii cherry, trei-patru mingi de mozzarella, cateva fire de ceapa verde sau usturoi verde (optional), cateva fire de busuioc sau alt fel de verdeata, pe gustul tau (merg foarte bine si frunzele de telina). Incepe prin a incinge bine cuptorul. Unge cu putin ulei, o tava care merge la cuptor sau foloseste o foaie pentru copt. Taie vinetele pe lung, in doua, presara putina sare si lasa-le zece minute. Stoarce sucul ca si cum ai stoarce un burete. Pune vinetele in tava, stropeste-le cu putin ulei (o lingurita pe fiecare jumatate este suficient) si coace-le pentru 15 minute. In timpul acestea taie rosiile in doua, taie marunt ceapa si/sau usturoiul, dar si mingile de mozzarella. Amesteca totul intr-un vas. Adauga sare (putina) si ulei. Pune piper dupa gust si verdeata tocata marunt. Aseaza cat mai mult din acest amestec pe fiecare jumatate de vanata si intoarce tava in cuptor pentru alte 10-15 minute. Daca vrei o varianta rumenita si cu o crusta crocanta amesteca o lingura de pesmet cu o lingura de parmezan ras si presara deasupra inainte de a da, din nou, la cuptor vinetele umplute. O portie are circa 170 de calorii.