Vinete umplute cu branza

Vinete umplute cu branza

Vinetele umplute cu branza seamana cu niste sarmale si sunt delicioase. Nu se prepara foarte usor, dar merita fiecare clipa pe care o petreci in bucatarie ca sa faci vinete umplute cu branza. Vinetele umplute cu branza sunt un deliciu vegetarian.

   

Ca sa faci vinete umplute cu branza ai nevoie de o vanata mare, sau doua mai mici, (ingredientele sunt pentru patru-sase portii), sare, piper, ulei (vreo patru-cinci linguri), patru-cinci linguri de branza de vaci bine scursa, patru linguri de parmezan ras, trei felii de paine veche de o zi, coaja de la o lamaie, cimbru proaspat, tocat marunt. Pentru sos ai nevoie de trei linguri de pasta de tomate, sare, piper, o ceapa mica tocata marunt, o lingura de faina, o nuca de unt si o cana cu lapte.

Taie vinetele pe lung astfel incat sa iasa felii subtiri (10 felii dintr-o vanata), presara sare si lasa-le pe o farfurie. Amesteca branza de vaci cu parmezanul si cu firmiturile de la feliile de paine. Pune sare, piper, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei si cimbrul tocat.

Pune nuca de unt la topti. Adauga faina si stinge totul cu lapte. Lasa sosul alb sa fiarba putin si da-l deoparte. Caleste ceapa intr-o lingura-doua de ulei, adauga pasta de rosii si subtiaza cu putina apa. Pune sare si piper. Prajeste fiecare felie de vanata in ulei incins pentru cateva minute. Apoi lasa-le pe un servet absorbant. Asta este tot. Urmeaza asamblarea!

Unge un vas care merge la cuptor cu o lingura de ulei. Pune sosul de rosii in strat uniform. Pune cate o lingura de pasta de branza in fiecare felie de vanata si ruleaza. Aseaza „sarmalutele” in tava, una langa alta. Imbraca toul cu sosul alb si coace vinele umplute cu branza la foc moale pentru circa 30-40 de minute.