O reteta surprinzatoare cu vinete. O cina aromata si usor de preparat. O mancare vegetariana, simpla si gustoasa. O mancare de toamna. Reteta de vinete cu rosii si cimbru este dovada a ceea ce poate sa faca imaginatia in bucatarie. Ca sa pregatesti vinetele cu rosii si cimbru ai nevoie de cele mai frumoase vinete din toata piata. Coapte bine, cat mai inchise la culoare, proaspete si sanatoase. Iti mai trebuie vreo trei rosii, doi catei de usturoi, o bila, doua de mozzarella sau vreo trei linguri de parmezan ras, sare, piper, o legatura de cimbru proaspat, trei linguri cu ulei, o lingurita cu pudra de ardei (iute sau dulce). Taie vinetele in felii de un centimetru. Presara sare peste feliile de vinete si lasa-le sa stea circa 30 de minute. Soarce prin presare bucatile de vinete, intre doua servetele absorbante, in asa fel incat sa scoti sucul amar. Aseaza feliile de vinete intr-o tava care merge la cuptor (unsa cu putin ulei sau, cel mai bine pe o hartie de copt), stropeste vinetele cu putin ulei. Coace feliile, in cuptorul bine incins, la foc potrivit, vreo 20 de minute. In timpul acesta toaca marunt cimbrul, rosiile si usturoiul si amesteca totul. Adauga branza taiata in bucatele mici sau parmezanul. Pune sare si piper. Adauga si pudra de ardei, plus o lingura, doua de ulei. Pune acest amestec pe feliile de vinete, coapte deja si intoarce totul in cuptor pentru alte 15 minute. Serveste vinetele cu rosii si cimbru calde, cu paine prajita. O portie (cinci-sase felii de vinete), au circa 100 de calorii.