E bine sa vezi din cand in cand rosu in fata ochilor. E si mai bine cand se nimereste ca in fata ochilor care vad rosu, sa fie si pranzul sau cina. O cercetare recenta arata ca persoanele care mananca din farfurii rosii reusesc sa reduca cu 40% consumul de alimente. Asadar, vezi rosu si mananci mai putin. Explicatia data de cercetatori este ca rosul ii incurajeaza pe oameni sa fie mai precauti si sa evite excesele culinare. Pana la urma, rosu e culoarea asociata frecvent cu ideea de pericol. Ce culoare are stopul ? Eh, I rest my case. In concluzie daca servesti felurile de mancare din farfurii de culoare rosie si daca bei lichide din cani rosii, sansele de a scadea la jumatate cantitatile consumate sunt destul de mari. ai toate sanse sa scazi aproape la jumatate cantitatile consumate, potrivit specialistilor germani si elvetieni. Daca tot vorbim despre culori, tin sa va aduc la cunostinta dieta culorilor. Este un plan de alimentatie bazat pe consumul de fructe si legume ideal pentru aceasta perioada a anului si usor de adaptat pentru intreaga familia, fiind deosebit de atractiv si totodata sanatos si pentru copii. Fiecarei culori ii corespunde un tip de nutrient iar dieta se bazeaza pe combinarea lor pentru a adopta o alimentatie complexa, bogata in fibre, vitamine si minerale. Consumul lor de 3 ori pe zi la ore fixe, impreuna cu un aport suficient de apa plata poate fi o modalitate simpla si sanatoasa de a pierde 2 kg pe saptamana, purificandu-ne totodata organismul si inlaturand dependenta de carbohidrati care se creeaza in perioada iernii. Alimentele de culoare inchisa : vinete, mure, struguri, prune. Aduc o importanta cantitate de antioxidanti, atat de folositori impotriva imbatranirii premature a pielii si a bunei functionari a organismului. Alimente de culore verde: spanac, kiwi, mere, varza, brócoli, salata verde. Sunt bogate in fibre si ajuta indepartarea colesterolului daunator, fiind deosebit de importante in procesul de digestie si in prevenirea bolilor cardiovasculare. Alimente de culoare rosie: capsuni, mere rosii, pepene, rosii, morcovi. Contin betacaroteni care influenteaza in adaptarea pielii la razele ultraviolete, avand si proprietati antioxidante si ajutand la eliminarea toxinelor.