Este o mancare de iarna, foarte gustoasa. Nu este de post, dar este de sezon. Stiti vorba aceea care spune ca fiecare primeste ce are nevoie… Varza murata cu carne nu este o mancare buna pentru diete, dar nu mancam asa ceva in fiecare zi, si pentru ca o servim in portii mici, putem face o exceptie. Ca sa faci varza murata cu carne ai nevoie de 700 de grame de carne de porc degresata, un kilogram de varza murata taiata marunt, trei cepe, trei ardei, un morcov, boia dulce din belsug (50 g), sare, piper (dupa gust), o crenguta de cimbru, 2-3 frunze de dafin, seminte de marar (o lingurita), jumatate de lingurita de chimen (macinat sau nu). Am calit ceapa, ardeiul si morcovul, taiate marunt, in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si am mai lasat cateva minute pana si-a schimbat culoarea. Am adaugat varza stoarsa bine si am amestecat. Am pus condimentele, toate! Atentie la sare, pentru ca varza poate fi sarata. Am pus si vreo doua pahare cu apa, cat sa aiba in ce sa fiarba si am lasat la fiert la foc mic, cu capacul pe o parte. Eu am fiert-o aproximativ doua ore, dar asta depinde de cat de usor se fierbe varza. Gusta si afla! Cand varza este moale, mancarea este gata. Eu am pus-o si la cuptor 15 minute intr-un vas ceramic termorezistent. 100 de g de varza murata cu carne contine: 287 calorii, 18 g proteine, 16 g lipide, 8 g carbohidrati. Pofta buna!