Verzisoarele de Bruxelles sunt in sezon, asa ca merita putin usturoi si putina lamaie. Varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie este o garnitura excelenta, iar pentru vegetarieni un rasfat pe care acestia il merita din plin. Varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie se face foarte usor, aromele se imbina foarte placut, gustul este perfect. Pentru doua portii ai nevoie de vreo 400 de grame de varzute, patru linguri cu ulei, patru catei de usturoi, sucul si coaja de la o lamaie, trei linguri cu branza uscata rasa, sare si piper. Curata vaza de Bruxelles. Taie fiecare verzisoara in doua. Incinge uleiul intr-o tigaie larga si pune varza la calit. Adauga sare si piper si foloseste o spatula ca sa amesteci pentru ca jumatatile de varza sa se caramelizeze, usor, pe toate partile, cat mai unifom posibil. Taie foarte marunt usturoiul si adauga-l in tigaie cand varza incepe sa prinda culoare. Amesteca sucul de lamaie cu doua-trei linguri de apa. Pune coaja de lamaie rasa in acest sos. Stinge varza cu amestecul de apa cu lamaie, acopera tigaie cu un capac si lasa totul la foc mic, pentru inca 5-7 minute. Da deoparte, rastoarna varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie intr-un vas si, cat este inca foarte fierbinte pune branza rasa. Amesteca si serveste.