100 de grame de varza de Bruxelles inseamna doar 43 de calorii, deci poti sa mananci fara nicio grija. Reteta pe care ti-o propunem azi nu contine alimente grele si este usor de facut chiar si pentru cineva care nu a gatit niciodata varza de Bruxelles. Ingrediente 450 de grame de varza de Bruxelles spalata si taiata in jumatati 2, 3 catei de usturoi 2 lingurite de zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline sare de mare, piper proaspat macinat parmezan proaspat ras Incinge cuptorul, iar in timpul acesta amesteca varza de Bruxelles cu uleiul de masline si cu zeama de lamaie. Presara piper si sare si amesteca din nou. Asaz-o pe un strat de foaie de copt, intr-o tava si bag-o la cuptor pentru 25 – 30 de minute. Nu uita sa intorci jumatatile, astfel incat sa fie aurii pe toate partile. Serveste varza de Bruxelles cu zeama de lamaie si parmezan proaspat ras.