Eu pana acum nu m-am atins de varza de Bruxelles. Probabil ca sunt mai conservatoare din fire si n-am inteles ce as putea face cu o varza care se mananca intreaga. Stiu, este foarte sanatoasa. Stiu, este extrem de comestibila, nu ca broccoli care poate pune unora probeme de acceptare. Si totusi nu am stiut cum sa o includ in meniu. Acum insa stiu. Pentru ca am dat peste o reteta care imi face cu ochiul. Sau poate ca totul imi face cu ochiul in post, cine stie… Ingrediente de care ai nevoie o jumatate de kg de varza de Bruxelles o ceapa mica taiata marunt 2-3 catei de usturoi taiati marunt un sfert de kilogram de ciuperci feliate o cana de supa de legume pisate (morcovi, patrunjel, pastarnac) sare si piper negru Cum se pregateste Daca nu ai deja supa de legume incepi cu ea. Lasi legumele sa fiarba si la final le pui in blender astfel incat sa iasa o supa crema de legume. Capatul varzei de Bruxelles se taie, dupa care fiecare bucata este taiata in doua. Taie si ceapa si usturoiul. Ceapa se pune pe foc cu putina sare intr-o tava care nu se prinde. Adauga doua linguri de supa de legume si lasa ceapa sa fiarba cam 2 minute. Adauga si usturoiul. Mai pune si o lingura de supa, daca este nevoie. Se mai lasa pe foc un minut. Pune tot continutul intr-un castron. In aceeasi tigaie pune verzele de Bruxelles cu partea taiata in jos.Tine-le pana cand incep sa devina maronii si apoi adauga ciupercile si amesteca. Se lasa cam 2 minute, timp in care amesteci incontinuu. Adauga jumatate de cana de supa de legume, adauga ceapa pregatita inainte, da focul la mic si acopera. Se tin pe foc pana cand varza de Bruxelles este moale si poate fi usor patrunsa cu furculita. Daca este nevoie, mai adauga supa de legume. La final adauga sare si piper pentru gust. Se serveste imediat, calda. Cum va suna? Sursa: fatfreevegan.com