Varza de Bruxelles cu bacon si castane

Varza de Bruxelles cu bacon si castane

Iti recomand sa faci aceasta mancare cand n-ai chef sa stai prea mult in bucatarie. Daca faci rost de castane gata fierte sau coapte, aproape ca nu mai trebuie sa faci nimic. 

 
Ingrediente 
  • 1,5 kilograme de varza de Bruxelles 
  • 200 de grame de castane (coapte sau fierte)
  • 200 grame de bacon
  • ulei
  • sare, piper 
 
Incinge cuptorul si in acelasi timp pune si apa la fiert. Cand da in clocot, fierbe varza de Bruxelles 5 minute, apoi raceste-o sub un jet de apa rece. 
 
Amesteca varza cu castanele taiate in jumatati, cu baconul si cu uleiul, apoi adauga sare si piper. Pune compozitia intr-o tava si bag-o in cuptor pentru 30 de minute. Amesteca dupa 15 minute, si opreste focul cand varza este aurie. 
 
O portie din acest fel de mancare contine 188 de calorii, 12 grame de proteine si 8 de grasime.