Varza de Bruxelles au gratin

Varza de Bruxelles au gratin

Daca vreti sa va impresionati musafirii sau familia atunci pregatiti aceasta reteta. Varza de bruxelles are farmecul ei si este apreciata in special in randul copiilor. Nu va lasati insa sedusi de aspectul dragut, pentru ca consumul in exces, mai ales alaturi de celelalte ingrediente duce la kilograme in plus. 

 

Ingrediente varza de Bruxelles au gratin:

500 g varza de bruxelles

50 g sunca afumata

50 ml smantana dulce light

50 g mozarella

20 g parmezan

sare, piper dupa gust

(apa pentru fiert varza)

20 g unt

jumatate de ardei rosu


Mod de preparare varza de Bruxelles au gratin

Intr-un litru de apa cu putina sare punem varza la fiert. Trebuie sa fiarba 10 minute, sub capac. O strecuram si o asezam intr-un vas termorezistent. Separat intr-o tigaie, rumenim putin sunca si ardeiul  taiate julien, in putin unt pentru 2-3 minute, doar cat sa elibereze aromele. Turnam totul peste varza. Adaugam smantana, bucatele de branzeturi, condimentam totul cu putina sare si piper. Dam la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade, sau pana crusta devine aurie. Se serveste imediat.

 

100 de grame de varza de bruxelles au gratin contin:  184 calorii, 7,9 g proteine, 3,1 g lipide si 9,3 g carbohidrati.

 

Pofta buna!