Varza cu taietei, masline si ciuperci

Varza cu taietei, masline si ciuperci

Mancarica de varza cu taietei, este o reteta vegetariana, are un gust minunat si se pregateste foarte usor.

Ingrediente: 300 de grame de taietei, 100 de grame de masline negre (fara samburi), 250 de grame de ciuperci, o varza mica, doi catei de usturoi, doua legaturi de ceapa verde (sau o ceapa de apa), patrunjel verde, o lingurita de cimbru uscat, sare, piper, ulei. 

Preparare: Se desfac foile de la varza si se pun in apa care colocoteste. Se fierb exact cinci minute. Arunca apa si lasa foile de varza sa se scurga bine si sa se raceasca. Toaca varza in fasii groase. Se fierb si taieteii, in apa cu sare, iar cand sunt gata se scurg si se calesc putin, intr-o tigaie, cu putin ulei. Cand sunt gata se amesteca varza si taieteii.

Se toaca ciupercile in bucati mari si se calesc intr-o lingura de ulei. Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si lasa totul pe foc cateva minute. Da deoparte.

Amesteca ciupercile calite si tot sosul lasat de acestea, cu varza si taieteii. Adauga maslinele si amesteca bine. Potriveste de sare si piper. Presara patrunjelul tocat fin, cimbrul si, daca vrei, putin suc de lamaie sau o lingura de otet basamic.

Poate fi mancata imediat, dar este absolut delicioasa rece.