Cum e post si ne indreptam spre varza ca spre o solutie miraculoasa, buna si pentru silueta, mi-am amintit de aceasta reteta delicioasa de varza calita in vas de lut, pe care am descoperit-o anul trecut. E adevarat ca altii o fac de multi ani, dar pentru mine, faptul ca am pregatit-o intr-un vas de lut a facut-o cu adevarat speciala. Desi inainte nu se gaseau decat la targuri de profil, vasele de lut se gasesc acum chiar si in hipermarketuri asa ca oricine poate sa isi achizitioneze unul la un pret cat de cat mai mult decat decent. Ce ne trebuie pentru pregatirea verzei calite in vas de lut: 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde O varza mare (optional) o conserva de ciuperci Marar, cimbru Sare, piper O ceasca de bulion Mod de preparare varza calita in vas de lut Vasul roman se scufunda in apa cel putin 20 minute inainte de folosire. Astfel el absoarbe apa si mancarea se va pregati la abur. Intre timp tocam ceapa si varza, si scurgem bine ciupercile. Eu am pus ciuperci pentru ca varza mea era cam mica, dar se poate renunta la ele cu usurinta. Calim ceapa pana se inmoaie, adaugam ciupercile si varza. Lasam totul sa se inmoaie putin, nu mult – doar cat sa isi micsoreze volumul. Condimentam cu sare, piper, marar si cimbru din belsug. Apoi putem sa asezam totul in vas – un strat de varza, stropim totul cu bulion si revenim cu varza si bulion. Presaram cu cimbru si punem capacul vasului. Lasam la cuptor varza calita in vas de lut 45 minute, la foc mare. Iese o minunatie, pofta buna!!