Sunt sigur ca ati auzit de celebrele cure de slabire cu tot felul de fierturi pe baza de varza. Pe langa asta, a mai inceput si Postul Pastelui. Eu va propun aceasta reteta de varza calita, doar pentru ca este absolut delicioasa, si nu cu scopul de a va convinge sa tineti vreo dieta sau post – dar daca tineti, cu atat mai bine. Este si foarte usor de preparat. Poate fi o garnitura gustoasa pentru orice fel principal, dar poate fi servita si ca o gustare, sub forma de salata calda. Ingrediente varza calita: 1 varza (500 g) 2 linguri de ulei vegetal sare, piper dupa gust putin cimbru marar proaspat (optional) Mod de preparare varza calita Prepararea este foarte simpla. Se indeparteaza primul strat de frunze de pe varza. Apoi, cu un cutit mare, se taie julien, cat mai subtire. Intr-o tigaie adanca antiaderenta se pune uleiul, apoi se adauga varza taiata fasiute, pe foc mediu. Nu o vom putea adauga pe toata deodata pentru ca nu va incapea, dar se imoaie foarte repede si isi pierde din volum, asa ca o putem adauga treptat. Trebuie tinuta pe foc, aproximativ 15-20 de minute, timp in care vom amesteca constant cu o lingura de lemn. Timpul de preparare difera de la un soi de varza la altul, asa ca cel mai bine este s-o gustati. Cand este moale, este gata. De condimentat, o putem, condimenta dupa ce a piedut din volum, cu sare si piper dupa gust si o crenguta de cimbru. Daca va place, la final puteti sa adaugati si marar proaspat taiat marunt. 100 de g de varza calita contin: 72 calorii, 1,3 g proteine, 4,9 g lipide , 5,8 g carbohidrati Pofta buna!