Un virus neidentificat face ravagii în Rusia. Dă febră ridicată și tuse persistentă

|Andreea Nicole |
Un virus neidentificat face ravagii în Rusia. Dă febră ridicată și tuse persistentă

Un virus necunoscut a fost depistat în mai multe zone din Rusia, pacienții manifestând febră persistentă și tuse severă însoțită de expectorații cu sânge.

Un virus neidentificat face ravagii în Rusia

Publicația news.ru relatează că presa rusă a semnalat apariția acestei boli în această săptămână. Cu toate acestea, autoritățile sanitare nu au furnizat detalii privind numărul de cazuri sau al internărilor, în ciuda creșterii îngrijorării publice.

Simptomele i-au speriat pe medici

Simptomele inițiale includ slăbiciune generală și dureri musculare, asemănătoare cu cele ale virozelor sezoniere. Însă, în decurs de trei-patru zile, pacienții experimentează o deteriorare bruscă a stării lor de sănătate. Mulți dintre ei sunt imobilizați la pat, având febră de până la 39°C și o tuse atât de violentă încât provoacă senzația de sufocare, însoțită de expectorații cu sânge.

Personalul medical a clasificat aceste cazuri sub diagnosticul de „infecție acută a tractului respirator superior, nespecificată” (ARVI). Pacienților li se recomandă să solicite asistență de urgență dacă simptomele se agravează.

Citește și: Efectele persistente ale Covid-19. Ce știm la 5 ani de la declanșarea pandemiei

Unele surse medicale au sugerat o posibilă legătură între această boală și pneumonia cauzată de Mycoplasma, o infecție bacteriană care a dus la o creștere a spitalizărilor în Rusia la sfârșitul anului trecut. Totuși, această ipoteză nu a fost confirmată oficial.

Aceste infecții sunt destul de periculoase pentru copii

Pediatrul Dmitri Malih, membru al Uniunii Pediatrilor din Rusia, a avertizat că infecțiile respiratorii din acest sezon sunt deosebit de periculoase pentru sugari și copiii cu afecțiuni cronice. În cazul adulților, el a menționat riscul unor complicații severe, cum ar fi pneumonia.

Simptomele raportate variază ca severitate. În timp ce unele persoane se recuperează în doar câteva zile, altele suferă de febră persistentă timp de peste zece zile. De asemenea, au fost semnalate cazuri de tuse prelungită și simptome care nu răspund la tratamentele cu antibiotice.

Până în prezent, autoritățile sanitare nu au anunțat măsuri speciale de sănătate publică și nu au emis recomandări suplimentare în afara protocoalelor existente pentru bolile respiratorii. Nu s-au făcut referiri la impunerea unor restricții regionale sau la închiderea școlilor.

Citește și: Creatina, supliment popular pentru sală, ar putea fi inutilă conform unui nou studiu: „Beneficii supraestimate”