Meniurile bogate in proteine, si totusi fara carne, gatite la microunde, sunt o alegere inteligenta. De asemenea o alta varianta sanatoasa o reprezinta carnea slaba (de la care a fost eliminata grasimea vizibila) gatita la microunde. Pentru un plus de savoarea carnea se poate marina cu usturoi si ardei iute. La acestea poti pregati burgeri vegetali cu fasole si linte. Sunt deliciosi si bogati in fibre. Pentru o gustare sanatoasa poti servi mesenilor tai cateva migdale, alune de padure si nuci prajite. Contin grasimi sanatoase omega 3 ce au grija de sanatatea inimii tale, pentru ca tu sa fii in forma de sarbatori. Ce-ai mai putea bifa pe lista meniului? Ciuperci si ardei umpluti. Umpluti? Da, dar nu cu carne. Stiu ca te gandesti la carne, dar de data asta carnea iese din discutia noastra. Ciupercile si ardeie ii poti umple cu o pasta preparata din: cous-cous, ceapa, felii de ardei, morcovi, migdale si ierburi proaspete. De ce tocmai ciuperci pe masa de Craciun? Pentru ca sunt bogate in potasiu, un mineral important in reducerea tensiunii sangelui. Si daca legumele la gratar sunt pe buzele multora din pasionatii de nutritie, cand vine vorba de masa de Craciun, ce-ar fi ca anul acesta sa schimbi un pic situatia. Ca legumele sa nu mai fie pregatite la gratar, ci servite proaspete…sub forma de salata. Mai precis o salata de spanac, ceapa rosie si rodii. Sau poti inlocui rosiile cu avocado. Iar avocado este o alegere inspirata. Bogat in grasimi sanatoase, avocado militeaza pentru reducerea colesterolului. Salata pare sa nu aiba gust? Ce-ai zice de sos home-made? Unul din rosii, busuioc si oregano. Te asigur ca nu are atatea grasimi cat unul din comert. Indiferent daca vei avea un Carciun vegetarian sau nu, consuma multe legume si inlocuieste sarea cu ierburi proaspete. Sarbatori fericite!