Uleiuri esentiale

Uleiuri esentiale

Ce sunt uleiurile esentiale? Uleiurile esentiale sunt substante volatile aromatice produse din plante si pot fi extrase, prin diferite tehnologii, sub forma de lichid. Uleiurile esentiale sunt un aliat excelent in combaterea unor simptome dintre cele mai neplacuite, de la durerile de cap, la stres. Uleiurile esentiale sunt sanatoase si reprezinta un tratament mereu la indemana, cu o conditie: sa fie naturale. Toate uleiurile esentiale pot fi obtinute pe cale chimica, doar ca spre deosebire de cele naturale, acestea sunt toxice si daunatoare.

    

Uleiul esential de menta improspateaza respiratia, ci calmeaza senzatia de greata, dar si problemele de stomac. Uleiul de menta este util in cazul unor mancarimi ale pielii si calmarea muschilor suprasolicitati, in cazul durerilor musculare. Combate ridurile si da stralucire pielii. Uleiul esential de menta se recomanda si in cazul unor dureri in gat sau de cap si are un efect general de calmare a sindromului premenstrual. Uleiul de menta se utilizeaza diluat.

Uleiul esential de levantica este, practic, bun la toate. Are puternic efect antibacterian, ajuta in lupta cu durerile de cap si la digestie. Datorita mirosului, induce o stare de calm si relazeaza. Este recomandata in cazul problemelor respiratorii, combate acneea si hipertensiune arteriala.

Uleiul esential de susan este cunoscut pentru calitatile sale de hidratare, ceea ce il face preferat in tratamentele pentru  par si cele pentru piele. Insa beneficiile sale merg dincolo de frumusete: contine acizi grasi, scade stresul si tensiunea arteriala. De asemenea, s-a demonstrat ca, incetineste inmultirea celulelor canceroase.

Uleiul de trandafiri imbunatateste echilibrul hormonal, trateaza sindromul premenstrual si simptomele menopauzei. In plus, este ideal pentru calmarea si hidratarea pielii.

Uleiul esential din pin are proprietati antiseptice, antibacteriene si analgezice. Este ideal in tratarea unor afectiuni ale pielii, printre care eczemele, psoriazisul sau acneea. Usureaza durerile articulare, dar si pe cele cauzate de artrita, este bun impotriva tusei si este un antidot pentru intoxicatiile alimentare.

Uleiul esential de piper este foarte util pentru procesele de digestie, creste vascularizarea la nivelul musculaturii si calmeaza durerile articulare. Acest ulei are proprietati antibacteriene fiind foarte util in tratarea tuturor afectiunilor bacteriene, scrie care2.

Uleiurile esentiale sunt, fara nici un dubiu, utile sanatatii. Important de spus este ca utilizarea lor trebuie facuta strict conform indicatiilor pe care le au. Si respectarea cantitatilor recomandate trebuie respectata, pentru ca, in caz contrar, efectele sunt exact pe dos.