Uleiul de menta intareste sistemul imunitar

Uleiul de menta intareste sistemul imunitar

Da, la condimente? De ce va uitati asa ciudat!? Despre condimente s-a vorbit foarte putin. Cati dintre voi stiu cat de sanatoasa este menta? Multi dintre voi isi aduc aminte probabil, cand reau mici si aveau diverse dureri de burta, bunica le intindea o cana cu ceai de menta. Insa, beneficiile mentei nu se rezuma doar la ameliorarea durerilor de stomac si atat. Este si un foarte bun condiment. De la frunzele de menta proaspata puse pe inghetata, pana la salata. 

Si pentru ca important este sa invatam sa prevenim bolile, vom vorbi astazi despre beneficiile consumului de menta.
Asa ca, fiti pregatiti pentru o lectura cu iz prospat de de menta. Stiati ca uleiul de menta este bun pentru indigestie, probleme respiratorii, migreme, spasme intestinale, senzatie de greata si febra?

Spre deosebire de alte plante, uleiurile esetiale din menta si beneficiile plantei au fost studiate si aprobate de oamenii de stiinta. Uleiul de menta se mai distribuie si sub forma de capsule. Daca va mai amintiti de acele capsule cu ulei de peste pe care mamele ni le dadeau cand eram mici? Tot asa sunt si acestea.

Mancarea pare lipsita de gust? Ce ziceti de cateva lingurite cu ulei de menta? Uleiul de menta este folosit in multe retete gratie aromei sale inconfundabile. Marturisesc ca eu sunt innebunita dupa ciocolata cu menta, are un gust racoritor. Revenind la uleiul de menta, trebuie sa stiti ca aceasta este nutritive. Contine: mangan, fier, calciu, acid folic, potasiu si cupru. Dupa cum vedeti contine minerale esentiale pentru o buna functionare a organismului. Dar, nu va grabiti sa credeti ca asta e tot, la aceste minerale se mai adauga:  acizi grasi omega 3, vitamina A si vitamina C.

Combate indigestia
Unele persoane au prin lista de vicii si una cu greutate: indigestia. Ei bine, se stie ca daca mancati prea mult exista pericolul sa faceti indigestie. Pentru a preveni indigestia aflati ca, uleiul de menta este foarte bun in reglarea digestiei. De obicei persoanele care au probleme cu digestia consuma imediat dupa terminarea mesei, un pahar cu apa in care au fost turnate cateva picaturi de ulei de menta.

Are efect calmant si elimina gazele din stomac. Nu aveti pofta de mancare si ati incercat sa rezolvati problema cu suplimente nutritive, insa tot nu a mers? Consumati ulei de menta, intrucat este tonic si creste apetitul. In plus, calmeaza durerile de stomac.

Ingrijire orala
Cand vine vorba de sanatatea zambetului nostru nu  ar trebui sa urmam sfaturile lui Hagi Tudose. Am auzit rezultatele unui sondaj, care m-a pus pe ganduri. Cum ca, romanii nu prea folosesc produse de ingrijire orala, este trist. Si totusi ce legatura are uleiul de menta cu ingrijirea orala? Uleiul de menta are proprietati antiseptice, de aceea protejeaza dintii. Mentine sanatatea gingiilor si previne respiratia neplacuta. Nu-i de mirare ca este atat de folosit la fabricarea multor paste de dinti.

Imbuntateste circulatia sangelui
Asa cum ati auzit. Uleiul de menta are si acest efect.

Gat a cu durerea!
Uleiul de menta poate fi aplicat si extern pentru combaterea durerii. Se presupune ca toate aceste merite ii apartin calciului din ulei. Pentru ca are un efect racoritor, uleiul de menta alunga febra.

Intareste sistemul imunitar
Daca consumati frecvent ulei de menta preveniti bolile. S-a dovedit ca uleiul de menta intareste sistemul imunitar, bariera naturala contra infectiilor si bolilor.

 

[next]Vindeca infectiile urinare
Cand vine vorba de un astfel de subiect, multe persoane se sfiesc sa recunoasca ca si ele au o problema. Dar, gata cu infectiile urinare! Uleiul de menta trateaza infectiile tractului urinar. Marturie stau doveziile stiinfice.

Un bun remediu pentru sindromul de intestin iritabil
S-a dovedit ca uleiul de menta are proprietati de relaxare a muschilor stomacului si prin urmare poate fi adaugat cu succes in dieta pentru sindromul de intestin iritabil. In plus, uleiul de menta este eficient in tratarea: gastritei, crampelor si altor dureri de stomac.

Stresul, are de acum un dusman de temut
Este bine stiut faptul ca aceasta afectiune este prezenta la tot mai multi romani. Stresul se declanseaza usor, fie exista prea multe problme a carora rezolvare dureaza, ritmul alert al lucrurilor de zi cu zi, toate acestea capata in psihicul uman o valoarea mult mai mare decat in realitate. Uneori problemele a caror rezolvare poate dura, sunt asemuite cu probleme imposibil de rezolvat.

Grija pentru urmari, neputinta de a rezola problemele si coincidenta nefasta de a mai aparea si altele, fac ca viata de zi cu zi a unor romani sa pare un calvar, numai ca putini au curajul sa recunoasca ca traiul in tara nu are parfum de magnolie, cel putin pentru unii.
Uleiul de menta, in schimb are proprietati de relaxare, de calmare a psihicului uman si combate stresul. Este eficient si in tratamentul pentru anxietate si depresie.

Dureri de cap
Uleiul de menta va poate alina durerea. In plus, combate senzatia de greata. Aplicati ulei de menta pe o fasa si puneti-o pe frunte. Dupa un timp va veti simti ca nou.

Probleme respiratorii
Mentolul, care se gaseste din plin in uleiul de menta ajuta in eliberarea tractului respiratoriu. Este un expectorant bun, motiv pentru care este recomandat in tratarea multor probleme respiratorii (congestie nazala, astm, sinuzita, bronsita, raceala si gripa). Elimina congestia nazala si respiratorie imediat. Poate fi inhalat pentru problemele respiratorii nazale.

Nici ceaiul nu-i  mai prejos
Sub forma de infuzie, menta are proprietati de combatere a problemelor respiratorii (raceala, tuse, dificultati respiratorii acute, dar si pentru infectiile cu bacterii, fungi ori infectii virale). Varsati o lingurita cu menta in aproximativ 180 de mililitrii de apa. Puneti vasul pe foc timp de 10-15 min. Dupa ce este gata infuzia, filtrati continutul. Se va bea intre 1-4 cani cu ceai de menta pe zi. Ceaiul de menta mai  este recomandat in dizolvarea pietrelor la fiere. Mai mult de atat ceaiul de menta este recomandat in tratarea astmului.

Ceaiul de menta este recomandat femeilor insarcinate, care in primele luni  de sarcina prezinta greturi. Se recomanda o infuzie usoara de menta, daca ceaiul este concentrat poate fi periculos. In plus, ceaiul de menta (nu fierbinte, ci servit la temperatura camerei) combate diareea si reducere gazele intestinale. In ceea ce priveste capsulele, se vor lua 2 capsule (2ml) de 3 pri pe zi, cu 2 ore inainte de a manca.